Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κέλλας: Επιτακτική ανάγκη να ξεμπλοκάρουν τα έργα του Αχελώου

«Το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας αποτελεί μείζον ζήτημα, αφού η ερημοποίηση του θεσσαλικού κάμπου είναι ενδεχόμενο ορατό, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε δραστικά και κυρίως έγκαιρα. Η Θεσσαλία εκπέμπει σήμα κινδύνου. Είναι επιτακτική ανάγκη να ξεμπλοκάρουν τα έργα του Αχελώου, ενώ δεν χωρούν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των ημιτελών υδροηλεκτρικών  έργων».

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ τη ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την ημερίδα που διοργάνωσε η ΠΕΔ Θεσσαλίας για το υδατικό ζήτημα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός στάθηκε ιδιαίτερα στην ολοκλήρωση των φραγμάτων της Συκιάς και της Μεσοχώρας – για τα οποία, μάλιστα, έχουν διατεθεί μεγάλα ποσά από το ελληνικό κράτος – που θα αποφέρουν πολλαπλά οφέλη, όχι μόνο στον πρωτογενή τομέα, αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία, συμπληρώνοντας:

«Με ικανοποίηση άκουσα τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, να μιλά για την ένταξη του έργου στο Σχέδιο Διαχείρισης Λεκανών Απορροής, για τη διαδικασία προς αδειοδότηση και την έκδοση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων.

Επίσης, το μεγάλο έργο του φράγματος της Σκοπιάς Φαρσάλων, για το οποίο δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στα Φάρσαλα, πρέπει να παραμείνει στην κορυφή των προτεραιοτήτων, καθώς πρόκειται για ένα έργο αρδευτικό, υδρευτικό, περιβαλλοντικό, που θα προστατεύσει την περιοχή από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και θα αντιμετωπίσει αποφασιστικά την ξηρασία και την ερημοποίηση.

Η Θεσσαλία, δυστυχώς, βιώνει τις επιπτώσεις ενός σύνθετου υδατικού προβλήματος, το οποίο με την κλιματική κρίση γίνεται ακόμη πιο έντονο. Το εμβληματικό έργο της μερικής μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στον θεσσαλικό κάμπο πρέπει να ολοκληρωθεί προς όφελος όχι μόνο της Θεσσαλίας, αλλά κυρίως της περιβαλλοντικής ισορροπίας. Το ιστορικό ραντεβού για το μέλλον της Θεσσαλίας είναι εδώ».

Ακόμη, ο κ. Κέλλας άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως «οι ιδεολογικές εμμονές των στελεχών του ναρκοθέτησαν τα Σχέδια Διαχείρισης Υδάτινων Λεκανών», προσθέτοντας:

«Η κυβέρνησή μας έχει καταρτίσει έναν οδικό χάρτη για την υλοποίηση 22 σημαντικών αρδευτικών έργων με συνολικό προϋπολογισμό κατασκευής 1,6 δισ. €, πολλά από τα οποία βρίσκονται στο θεσσαλικό κάμπο, όπως και μια σειρά από δράσεις για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα και την κλιματική αλλαγή, ύψους 14 εκατ. €».

Τέλος, ο κ. Κέλλας, αφού συνεχάρη την ΠΕΔ, τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τα μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης επίλυσης του Υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας (Ε.Δ.Υ.ΘΕ), για την αξιόλογη δράση τους, τόνισε ότι θα είναι στο πλευρό τους στηρίζοντας τις προσπάθειες, που έχουν ως στόχο να μην ερημοποιηθεί ο πιο παραγωγικός κάμπος της Ευρώπης, και συνεχίζοντας να παρεμβαίνει προς αυτή την κατεύθυνση σε όλα τα αρμόδια όργανα.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ