Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κέλλας από γιορτή Αμυγδάλου: Αυξημένη παραγωγή αμυγδάλου, προσδοκίες και για υψηλές τιμές

«Το αμύγδαλο είναι ένα από τα πιο ποιοτικά και ευλογημένα προϊόντα, που παράγει ο Νομός μας. Δίκαια θεωρείται το καμάρι του Συκουρίου, καθώς εδώ καλλιεργούνται χιλιάδες στρέμματα, διαδραματίζοντας μείζονα ρόλο στην τοπική οικονομία.»

Τα παραπάνω σημείωσε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στον χαιρετισμό του για την 20η γιορτή αμυγδάλου Συκουρίου, συγχαίροντας τη Δημοτική Αρχή Τεμπών, την Κοινότητα και τον Σύλλογο Γυναικών Συκουρίου, για την οργάνωση των διήμερων εκδηλώσεων, προσθέτοντας:

«Φέτος, μετά από μια δύσκολη τετραετία, που κυριάρχησαν οι χαμηλές παραγωγές, παρατηρείται αυξημένη παραγωγή αμυγδάλου και ευελπιστώ πως οι ποιοτικοί καρποί θα ανταμειφθούν ανάλογα από την αγορά με υψηλές τιμές, ώστε να στηριχθεί το εισόδημα των αγροτών, που έχει πληγεί απ’ την ενεργειακή κρίση και το υψηλό κόστος παραγωγής. 

Η Πολιτεία στηρίζει τον πρωτογενή τομέα, σε εξαιρετικά δύσκολη διεθνή συγκυρία.

Η μείωση της φορολογίας, η ενίσχυση των συνεταιριστικών σχημάτων, η επιστροφή του αγροτικού πετρελαίου και η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια, καταδεικνύουν την κατεύθυνση, που ακολουθούμε, η οποία δεν είναι άλλη από τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος.

Θερμά συγχαρητήρια για την εκδήλωση, που προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο, τόσο το αμύγδαλο, όσο και την περιοχή, και εύχομαι οι παραγωγοί, να συνεχίσετε με την ίδια ζέση και το ίδιο μεράκι, να μας δίνετε απλόχερα αυτό το εξαίρετο προϊόν, που ταξιδεύει το Συκούριο σε όλο τον κόσμο».

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ