Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Yara επιταχύνει την οικονομία υδρογόνου στη Γερμανία

Η Yara σχεδιάζει να τροποποιήσει τους τερματικούς της σταθμούς αμμωνίας στην Γερμανία και θα επιτρέψει τη διαχείριση έως και 3 εκατομμυρίων τόνων αμμωνίας. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 530.000 τόνους υδρογόνου και θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της οικονομίας υδρογόνου στη Γερμανία.

Πέρα από το ότι είναι ζωτικό συστατικό των λιπασμάτων για τα τρόφιμα, η καθαρή αμμωνία είναι μια βιώσιμη πηγή πρώτης ύλης για τις βιομηχανίες και τις εφαρμογές. Επίσης είναι ένας φορέας ενέργειας υδρογόνου για χρήση στον τομέα των μεταφορών και ως καύσιμο μεταφοράς χωρίς άνθρακα ενώ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσθετο που μειώνει τις εκπομπές σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα. Η Yara στοχεύει να αυξήσει την παραγωγή καθαρής αμμωνίας παγκοσμίως για να είναι σε θέση να προμηθεύει την αναδυόμενη αγορά της Γερμανίας.

Η καθαρή αμμωνία είναι ένας αποτελεσματικός φορέας υδρογόνου

Μετά από μια από τις μεγαλύτερες γερμανικές εφευρέσεις του 20ου αιώνα, η Yara έχει σχεδόν 100 χρόνια εμπειρίας χρησιμοποιώντας τη διαδικασία Haber-Bosch για την παραγωγή αμμωνίας. Είναι ο μεγαλύτερος διανομέας αμμωνίας στον κόσμο με τη μεγαλύτερη παγκόσμια υποδομή παραγωγής και μεταφοράς, ενώ παράλληλα η Yara, που είναι ήδη σημαντικός παίκτης υδρογόνου, παράγει και καταναλώνει περίπου το 7% του ευρωπαϊκού υδρογόνου.

Η θυγατρική της Yara Clean Ammonia, αναπτύσσει επί του παρόντος ένα χαρτοφυλάκιο παραγωγής απανθρακωμένης αμμωνίας. Η πράσινη αμμωνία παράγεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ηλεκτρολύτες. Οι εκπομπές άνθρακα από την παραγωγή μπλε αμμωνίας δεσμεύονται και αποθηκεύονται μόνιμα. Μαζί ισοδυναμούν με καθαρή αμμωνία.

Η Yara διαθέτει τη μεγαλύτερη αποθήκευση αμμωνίας στη Γερμανία

Η νέα αποθήκευση αμμωνίας απαιτεί σημαντικές επενδύσεις εκτός από την εμπειρία λειτουργίας και ασφάλειας. Τα υπάρχοντα περιουσιακά στοιχεία και οι ικανότητες της Yara θα είναι κρίσιμα για μια γρήγορη αύξηση.

“Η Yara λειτουργεί δύο τερματικούς σταθμούς αμμωνίας βαθέων υδάτων στο Brunsbüttel και στο Rostock. Στο Rostock η Yara εισάγει επί του παρόντος 600 kt αμμωνίας ετησίως. Αυτή είναι η μεγαλύτερη χωρητικότητα αποθήκευσης αμμωνίας στη Γερμανία”, λέει ο Thomas Schmitz, Διευθυντής εργοστασίου στο Rostock.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ