Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η PepsiCo Hellas είναι η 1η εταιρία αναψυκτικών στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί 100% ανακυκλωμένο πλαστικό

Η PepsiCo Hellas πιστή στη δέσμευσή της για λιγότερο πλαστικό και έναν πιο πράσινο πλανήτη γίνεται η 1η και μοναδική εταιρία αναψυκτικών στην Ελλάδα που από τον Ιανουάριο του 2022 διαθέτει το 100% των εμβληματικών προϊόντων  της (Pepsi, Lipton, Ήβη) σε μπουκάλι από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό (rPet). Με αυτόν τον τρόπο η εταιρία συμβάλλει έμπρακτα στην κυκλική οικονομία στην οποία τα υλικά συσκευασίας επαναχρησιμοποιούνται πολλές φορές και δεν καταλήγουν απορρίμματα, περιορίζοντας σημαντικά την περιβαλλοντική ρύπανση από το πλαστικό.

Παράλληλα, η PepsiCo Hellas με βασικό στρατηγικό άξονα της τη βιώσιμη ανάπτυξη συνεργάζεται με φορείς που αγωνίζονται για την προστασία του πλανήτη. Σε αυτό το πλαίσιο συνεργάζεται με τον οργανισμό Aegean Rebreath και με την συμβολή του Δήμου Αντιπάρου στηρίζει την ανάπτυξη ενός προγράμματος για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στο νησί . H πρωτοβουλία  αφορά στην υιοθέτηση των παραλιών της Αντιπάρου με την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης σε όλες τις οργανωμένες παραλίες του νησιού καθώς και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, των επιχειρήσεων τουρισμού και των επισκεπτών  αναφορικά με τις αρχές της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας συμβάλλοντας  ταυτόχρονα στην αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης και τη διαφύλαξη του θαλάσσιου πλούτου.  

Από την πλευρά της η Γενική Διευθύντρια της PepsiCo Hellas, κυρία Δέσποινα Τσαγγάρη, δήλωσε: «Ο όμιλος PepsiCo τα τελευταία χρόνια ηγείται σε παγκόσμιο επίπεδο μιας κομβικής σημασίας περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας για τον πλανήτη, η οποία θα λάβει χώρα μεταξύ άλλων και στον κλάδο των αναψυκτικών.

Ήδη από το τέλος του 2020 η PepsiCo Hellas έχει δεσμευτεί πως θα περάσει σε συσκευασίες από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό για τα εμβληματικά προϊόντα Pepsi, Lipton & Ήβη στη χώρα μας μέχρι το τέλος του 2021.

Σήμερα, λοιπόν, κάνοντας πράξη αυτήν τη δέσμευση μπορούμε υπερήφανοι να πούμε ότι είμαστε η 1η και μοναδική εταιρία αναψυκτικών στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί 100% ανακυκλωμένο πλαστικό στα μπουκάλια της Pepsi, του Lipton και της  Ήβη.

Παράλληλα, η PepsiCo Hellas συνεχίζει αδιάλειπτα, με σχέδιο και πίστη στην υλοποίηση της δέσμευσης της για ΕΜΠΡΑΚΤΗ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ συμβολή στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας, για ένα καλύτερο και βιώσιμο περιβάλλον στην Ελλάδα».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το όραμα της PepsiCo για τη βιώσιμη συσκευασία, μεταβείτε στη διεύθυνση www.pepsico.com/sustainability/focus-areas/packaging ή ακολουθήστε μας στο Twitter @PepsicoEU.

Σχετικά με την PepsiCo

Οι καταναλωτές απολαμβάνουν τα προϊόντα της PepsiCo 1 δισεκατομμύριο φορές την ημέρα σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ο κύκλος εργασιών της PepsiCo το 2020 ξεπέρασε τα 70 δις και προήλθε κυρίως από τα προϊόντα Frito – Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker και Tropicana. Η γκάμα των προϊόντων της PepsiCo περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα από απολαυστικά τρόφιμα και ποτά, εκ των οποίων οι 23 μάρκες φέρνουν η καθεμία περισσότερο από $1δις τζίρο σε πωλήσεις.

Στην καρδιά της PepsiCo βρίσκεται η φιλοσοφία μας «“Winning with Purpose”» – η θεμελιώδης πεποίθησή μας ότι η επιτυχία της εταιρείας μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βιωσιμότητα της κοινωνίας. Πιστεύουμε ότι βελτιώνοντας συνεχώς τα προϊόντα τα οποία πουλάμε, λειτουργώντας υπεύθυνα για την προστασία του πλανήτη μας και ενδυναμώνοντας τους εργαζόμενους μας σε όλο τον κόσμο, έχουμε τα στοιχεία εκείνα τα οποία επιτρέπουν στην PepsiCo να αποτελεί μία επιτυχημένη παγκόσμια εταιρεία, η οποία δημιουργεί μακροπρόθεσμη αξία για την κοινωνία και τους μετόχους της. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε www.pepsico.com.

Σχετικά με τη Aegean Rebreath

Η Aegean Rebreath ιδρύθηκε το 2017 από μία ομάδα δραστήριων εθελοντών με κοινό ενδιαφέρον για την προστασία και ενίσχυση του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Κοινό όραμα τους αποτελεί η ανάπτυξη μιας νέας κουλτούρας σχετικά με τη μείωση της κατανάλωσης αλλά και την προώθηση της ανακύκλωσης ή της επαναξιοποίησης των θαλάσσιων απορριμμάτων στο πλαίσιο των αρχών της κυκλικής οικονομίας. Στόχο του οργανισμού συνιστά η κατανόηση και προώθηση της σημασίας που κατέχει η προστασία των θαλασσών για τα οικοσυστήματα, την οικονομία και την κοινωνία.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ