Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η γεωχωρική τεχνολογία βασικό εργαλείο για τη μετάβαση στην ευφυή γεωργία-έρχονται 46 εκατ.€

Ως έναν από τους κεντρικούς στόχους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χαρακτήρισε τη μετάβαση στην ευφυή γεωργία, ο υφυπουργός, Γιώργος Στύλιος, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στο  4ο Συνέδριο Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων και Χωρικής Ανάλυσης στη Γεωργία και στο Περιβάλλον.

«Η μετάβαση στην ευφυή γεωργία αποτελεί μία νέα πρόκληση για τον ελληνικό πρωτογενή τομέα, τη δεκαετία που διανύουμε. Για να υποστηρίξουμε τη μετάβαση αυτή, δρομολογούμε με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Αγρο-διατροφικού Τομέα. Αυτός, περιλαμβάνει δύο υποέργα: την Ευφυή Γεωργία (περίπου 30 εκατ. ευρώ) και την Εξωστρεφή Γεωργία (περίπου 16 εκατ. ευρώ)» είπε ο κ. Στύλιος.

Ο υφυπουργός, αναφέρθηκε, ακόμα, στο περιεχόμενο των Τεχνικών Δελτίων Δράσης των οποίων η διαβούλευση έληξε τον Απρίλιο του 2022. Τα έργα αναμένεται να έχουν τεράστιο αναπτυξιακό αποτύπωμα στην ελληνική ύπαιθρο είπε ο κ. Στύλιος και πρόσθεσε πως «θα συμβάλλουν στη βελτίωση των καλλιεργητικών μεθόδων και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των φυσικών πόρων».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό, ο ΥφΑΑΤ δήλωσε πως «η ελληνική γεωργία, βρίσκεται σε στάδιο μετάβασης. Καλείται να περάσει από τις παραδοσιακές καλλιεργητικές πρακτικές στην ευφυή γεωργία. Στο πλαίσιο αυτό, η αξιοποίηση της γεωχωρικής τεχνολογίας αποτελεί βασικό εργαλείο».

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ