Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επιτέλους ο έλεγχος της ασφάλειας των τροφίμων και της προστασίας του καταναλωτή στο φυσικό του χώρο (Υπ.Α.Α.Τ.)

Την ικανοποίηση τους εκφράζουν οι γεωτεχνικοί του δημοσίου όσον αφορά την αρμοδιότητας της ασφάλειας τροφίμων. Αναλυτικότερα: Κατατέθηκε η σχετική τροπολογία στη Βουλή με την οποία επιτέλους ο έλεγχος της ασφάλειας των τροφίμων και της προστασίας καταναλωτή ανήκει στο φυσικό του χώρο, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μια σοβαρή εκκρεμότητα του Ν. 4512/2018 που αφορά το πλαίσιο άσκησης των οικονομικών δραστηριοτήτων στα τρόφιμα, διευθετείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γεγονός που υποδηλώνει ότι η πολιτική ηγεσία του Υπ.Α.Α.Τ. έχει αντιληφθεί πλήρως τον κρίσιμο ρόλο που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει το Υπουργείο στην ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία του Έλληνα καταναλωτή.

Εκτός από το ότι ξεκαθαρίζεται το πλαίσιο λειτουργίας των Υπηρεσιών που εποπτεύονται από το Υπ.Α.Α.Τ. και τις ΔΑΟΚ των Περιφερειών, χωρίς επικάλυψη από άλλες Υπηρεσίες θεσμοθετείται για πρώτη φορά σύστημα διαχείρισης καταγγελιών. Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί πλέον να υποβάλλει ανεμπόδιστα καταγγελία για οποιαδήποτε περίπτωση που αφορά την ασφάλεια των τροφίμων και η καταγγελία του αυτή να αξιοποιείται με σκοπό τη διασφάλιση της Δημόσιας υγείας και την προστασία του καταναλωτή.

Η Ομοσπονδία μας θα σταθεί αρωγός και σε αυτή την αξιόλογη προσπάθεια για την αναβάθμιση του ρόλου του Υπ.Α.Α.Τ. στην ασφάλεια των τροφίμων, την προστασία  καταναλωτή ο ρόλος που θα υπηρετηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από το αξιόλογο Γεωτεχνικό Προσωπικό του Δημοσίου. 

Προς αυτήν την κατεύθυνση εξάλλου η Ομοσπονδία κινείτε για την πλήρωση των κενών θέσεων των Γεωτεχνικών και στις τρεις βαθμίδες Διοίκησης του Δημοσίου.

Έστω και τώρα όλο το πολιτικό σύστημα αντιλήφθηκε ότι ο πυλώνας ανάπτυξης, της ασφάλειας τροφίμων και της προστασίας του καταναλωτή είναι το Υπ.Α.Α.Τ. με τους Εποπτευόμενους Φορείς του και οι ΔΑΟΚ των Περιφερειών.

Καληνύχτα παρείσακτοι, καλημέρα νυκοκυροσύνη.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΠΟΓΕΔΥ

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ