Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Επιστρεπτέα Προκαταβολή – 7: αιτήσεις μέχρι 12/5

Μέχρι την Τετάρτη (12/5) είναι σε ισχύ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τον 7ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, μετά και τη μικρή παράταση που δόθηκε για τεχνικούς λόγους.

Με βάση τα στοιχεία του υπ. Οικονομικών μένει ουσιαστικά ένας γύρος πληρωμών περίπου 200 εκατ  ευρώ ώστε να ανέβει ο συνολικός αριθμός ωφελούμενων στις 300.000 όπως ήταν ο στόχος και το συνολικό διανεμόμενο ποσό στο  1 δισεκ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι  όπως αναφέρεται στη σχετική ΚΥΑ, σε περίπτωση πιθανής καταστρατήγησης των διατάξεων ή υποβολής δηλώσεων με ψευδή ή ανακριβή στοιχεία που τροποποιούν το ύψος των ακαθάριστων εσόδων, του κύκλου εργασιών ή τους ΚΑΔ ή δεν αποτυπώνουν ορθά την κατάσταση λειτουργίας των επιχειρήσεων, με σκοπό είτε την υπαγωγή είτε την προσαύξηση του ποσού της ενίσχυσης, η ΑΑΔΕ μπορεί αφενός να κοινοποιεί τα ευρήματα στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και στη Γενική Διεύθυνση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για την εξακρίβωση πιθανής απόπειρας τέλεσης οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου  κι αφετέρου να προβαίνει στις δέουσες ενέργειες συμμόρφωσης ή ελέγχου, με βάση την κείμενη νομοθεσία.

Επίσης όπως τονίζεται δύναται να μην εγκρίνει προσωρινά την αίτηση για τη χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και να ενημερώσει εγγράφως τη ΓΔΟΥ του Υπουργείου Οικονομικών με τα κρίσιμα για κάθε περίπτωση στοιχεία , αλλά και να μην συμπεριλαμβάνει τα πρόσωπα τα οποία πιθανώς καταστρατηγούν τις διατάξεις στις αναλυτικές και συγκεντρωτικές καταστάσεις δικαιούχων, ενημερώνοντας σχετικά όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες,

Υπενθυμίζεται ότι τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, εντόπισαν πιθανά φαινόμενα καταστρατήγησης μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας και προχώρησαν στις αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε οι υποθέσεις αυτές να διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη και τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Συνολικά η ενίσχυση αφορά πληττόμενες επιχειρήσεις που στην αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2019 τα έσοδά τους είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στις 04.01.2021.

Εντωμεταξύ πιστώθηκε 7/5 στους τραπεζικούς λογαριασμούς 20.359 δικαιούχων του 7ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 62,7 εκατ. ευρώ. Έτσι, σύμφωνα με το Υπ.Οικ. μέσα σε μόλις 10 ημέρες, καταβλήθηκε συνολικά άμεση ενίσχυση ύψους 789,1 εκατ. ευρώ σε 282.302 δικαιούχους, καλύπτοντας πάνω από το 95% των επιχειρήσεων που έχουν υποβάλει αίτηση χορήγησης.

Πηγές: Reporter.gr, ΥΠΟΙΚ

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ