Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επαφές της ΕΔΟΠ με ΥΠΑΑΤ για ζητήματα της πτηνοτροφίας

Νέες επαφές της ΕΔΟΠ με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ – ανάγκη για άμεση αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο της πτηνοτροφίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά: Σε κλίμα αλληλοκατανόησης και συνεργασίας συνεχίστηκαν οι επαφές της ΕθνικήςΔιεπαγγελματικής Οργάνωσης Πτηνοτροφίας (ΕΔΟΠ) με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη συμμετοχή του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών (ΣΕΒΙΖ)εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο κ. Βασίλειο Σαλάτα. Αντικείμενο της συνάντησης, τα επείγοντα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο κλάδος, με δεδομένη και τη διεθνή γεωπολιτική συγκυρία. Παρόντων του Υπουργού κ. Γιώργου Γεωργαντά και του Υφυπουργού κ. Σίμου Κεδίκογλου, η συζήτηση εστιάστηκε στα εξής θέματα:

  1. Αναμόρφωση του νομικού πλαισίου σχετικά με την έκδοση αδειών λειτουργίας και τη χορήγηση περιβαλλοντικών όρων σε υφιστάμενες πτηνοτροφικές μονάδες, με σκοπό να μην διαταραχθεί η βάση της ελληνικής πτηνοτροφίας.
  2. Αντιμετώπιση της πιθανής, επερχόμενης επισιτιστικής κρίσης λόγω του κόστους των ζωοτροφών και της μειωμένης επάρκειας αυτών. Ειδικά για το σιτάρι και το καλαμπόκι, τονίστηκε η ανάγκη αναζήτησης πηγών προμήθειας από τρίτες χώρες, εκτός του υφιστάμενου πλαισίου τροφοδοσίας πρώτων υλών.
  3. Χορήγηση κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις ζωοτροφών με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, για την αντιμετώπιση της ταμειακής κρίσης – ρευστότητας που προκαλεί η αύξηση των τιμών.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Πρόεδρος της ΕΔΟΠ κ. Θάνος Αγγελάκης σχολίασε σχετικά: “Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ο Υπουργός και oΥφυπουργός άκουσαν με προσοχή τις θέσεις μας και δεσμεύτηκαν ότι, εντός των επομένων ημερών,θα επεξεργαστούν τις προτάσεις μας,αναγνωρίζοντας ότι αυτές κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση για την αντιμετώπιση της κρίσης. Όλα τα θέματα που συζητήθηκαν είναι εξίσου σημαντικά για την πορεία και το μέλλον της Ελληνικής πτηνοτροφίας – έχουν όμως και τη διάσταση του κατεπείγοντος, δεδομένων των συνθηκών κρίσης που διαμορφώνει ο πόλεμος στην Ουκρανία.»

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ