Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στα Θρακικά Εκκοκκιστήρια

Τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια επισκέφτηκε η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με επικεφαλής τον Υπουργό κύριο Σπήλιο Λιβανό και τους Γενικούς Γραμματείς κυρία Καλογήρου και κύριο Παπαπαγιαννίδη. Συμμετείχε επίσης η ηγεσία του ΕΛΓΟ Δήμητρα, ο Περιφερειάρχης κ. Μέτιος, ο βουλευτής Ροδόπης κ. Στυλιανίδης, το μέλος της διεπαγγελματικής βάμβακος κ. Κουρκούτας και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Έγινε μια εμπεριστατωμένη συζήτηση για το βαμβάκι στην Ελλάδα και τις προοπτικές του. 
Μας δόθηκε η δυνατότητα να αναπτύξουμε τις απόψεις μας τόσο για τις υποδομές (κυρίως άρδευση) όσο και την παραγωγή βαμβακιού με αυξημένη αξία.
Ο υπουργός στην τοποθέτηση του τόνισε:“Το βαμβάκι αποτελεί ιστορικό προϊόν για την περιοχή της Κομοτηνής. Κατά τη διάρκεια λοιπόν της περιοδείας μας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, επισκεφθήκαμε σήμερα και τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια Α.Ε. στην Κομοτηνή. Στην επίσκεψη μας συνόδευσε ο γενικός γραμματέας της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος και παραγωγός στην περιοχή Νίκος Κουρκούτας.Ο πρόεδρος κ. Σταμάτης Κουρούδης μας ανέπτυξε τις βιώσιμες πρακτικές που έχει ακολουθήσει και που σχετίζονται με την αειφορία, την ιχνηλασιμότητα, την ευφυή γεωργία και τις νέες τεχνολογίες.Όπως μας τόνισε ο κ Κουρούδης, το σύνολο σχεδόν της παραγωγής του εξάγεται και οι προοπτικές για τη περαιτέρω εδραίωση στη διεθνή αγορά είναι εξαιρετικές. Οφείλουμε λοιπόν να εργαστούμε όλοι μαζί για τον ισχυρό αυτό παραδοσιακό κλάδο της οικονομίας μας, ώστε θεσπίζοντας συγκεκριμένους κανόνες και προωθώντας τα κατάλληλα έργα υποδομών, να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση το παραγόμενου προϊόντος.”Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τόσο τον κ. Υπουργό όσο και τους συνεργάτες του, και για την τιμή που μας έκανε με την επίσκεψη του, αλλά και για την διάθεση που έδειξε έμπρακτα για συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο σχεδιασμό της στρατηγικής για το βαμβάκι, που θα εξασφαλίσει το μέλλον της καλλιέργειας.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ