Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ελλείμματα και προχειρότητες στις εξετάσεις πιστοποίησης των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων αναφέρει το ΓΕΩΤΕΕ

– Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. δικαιώνεται και πάλι καθώς αυτά τα οποία είχαμε επισημάνει ως κίνδυνο για την ποιότητα παροχής των υπηρεσιών κατά την πραγματοποίηση των δηλώσεων έρχονται στην επιφάνεια.12 Απριλίου, 2022.

Μετά την τελευταία συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, όπου παρατέθηκαν όλα τα προβλήματα που προέκυψαν από την πρόσκληση του ΟΠΕΚΕΠΕ για την πιστοποίηση των ΚΥΔ, τις τελευταίες μέρες το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. δικαιώνεται και πάλι καθώς αυτά τα οποία είχαμε επισημάνει ως κίνδυνο για την ποιότητα παροχής των υπηρεσιών κατά την πραγματοποίηση των δηλώσεων έρχονται στην επιφάνεια.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 8/4, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ τράπεζα θεμάτων για τις επικείμενες εξετάσεις πιστοποίησης των ΚΥΔ στην οποία, μια απλή εξέταση της ύλης των εξετάσεων, φανερώνει προχειρότητα σύνταξης. Είναι απορίας άξιο πως, μετά από εμπειρία τόσων ετών από την Υπηρεσία στη διαχείριση του ΟΣΔΕ αλλά και ενός μήνα μετά την υποβολή των αιτήσεων, το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό, καθώς το υλικό που έλαβαν οι ενδιαφερόμενοι ήταν απλώς μια συνένωση αρχείων από παλαιότερες χρονιές, με επανάληψη των ερωτήσεων και διαφοροποίηση των απαντήσεων. Σε καμιά περίπτωση το συγκεκριμένο περιεχόμενο δεν υπηρετεί το διακηρυγμένο στόχο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών και δεν ανταποκρίνεται στα ζητούμενα της Νέας ΚΑΠ.

Επίσης διαπιστώθηκε μια προχειρότητα στην υλοποίηση των σεμιναρίων καθώς και δεν ήταν ενημερωμένοι οι εκπαιδευτές για την πλατφόρμα των ψηφιοποιήσεων καθώς και των θεμάτων εκπαίδευσης και εξέτασης. Η εκπαίδευση περιορίστηκε σε γενικόλογες παρουσιάσεις, χωρίς περαιτέρω ενημέρωση και κυρίως υποτιμώντας την υπόσταση των συναδέλφων ως συνεργάτες του οργανισμού.

Το χειρότερο δε όλων είναι η ενημέρωση ότι σε 24 ώρες από τα σεμινάρια (δηλαδή σήμερα στις 14:00) θα κληθούν οι υπεύθυνοι των ΚΥΔ να δώσουν εξετάσεις. Δυστυχώς και σε αυτό τον τομέα διαφαίνεται έλλειψη προγραμματισμού και οργάνωσης. Κυρίως όμως υπάρχει έλλειμμα συνεργασίας. Τα προβλήματα διαιωνίζονται αντί να επιλύνονται και η αντιμετώπιση αυτή δεν βοηθά στην ομαλή και απρόσκοπτη υλοποίηση του έργου. Σε αυτή την κατεύθυνση ζητούμε την έκδοση οδηγού εφαρμογής για την ομαλή και αποτελεσματική ολοκλήρωση της τρέχουσας πρόσκλησης.

Περαιτέρω δε, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., στα πλαίσια του ρόλου του, είναι έτοιμο να βοηθήσει το Υπουργείο και τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην κατάρτιση σεμιναρίων ουσιαστικής εκπαίδευσης των συναδέλφων και των χειριστών του συστήματος. Πιστεύοντας πως η σωστή εκπαίδευση και κατάρτιση αποτελεί επένδυση για το μέλλον, ζητούμε από τον Υπουργό τη σύσταση επιτροπής επίλυσης όλων των προβλημάτων που άπτονται του θέματος αυτού και τη συνεργασία για το σχεδιασμό των μελλοντικών κινήσεων προς αυτή την κατεύθυνση.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ