Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Είσοδο στην ΜΕΒΓΑΛ του Σπ. Θεοδωρόπουλου και αποχώρηση CVC

Ας ελπίσουμε καταρχάς να είναι θετικό αυτό για τις τιμές του αγελαδινού και του αιγοπρόβειου γάλακτος και τις τσέπες των αγελαδοτρόφων – προβατοτρόφων ως “Α”. Οι Αμερικανοί φεύγουν (δηλ το fund CVC, οι Έλληνες ξανάρχονται (δηλ οικογένεια Χατζάκου και Σπ.Θεοδωρόπουλος)

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του Fnb Daily αναφέρει :

Μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να οριστικοποιηθεί το deal εισόδου του Σπύρου Θεοδωρόπουλου στο μετοχικό της Μεβγάλ, ο οποίος, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση, θα αποκτήσει το 21,5% της βορειοελλαδικής γαλακτοβιομηχανίας, ένα deal, το οποίο ήταν στα σκαριά εδώ και δύο χρόνια. Όπως μας αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η επόμενη ημέρα του deal, που εκτιμούν ότι θα αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά, βρίσκει την Μεβγάλ πιο δυνατή, με προοπτικές επέκτασης σε Αμερική και Ευρώπη, τονίζοντας ότι η Μαίρη Χατζάκου, η οποία είναι στο τιμόνι της γαλακτοβιομηχανίας τα τελευταία χρόνια, “δεν φοβήθηκε να ρισκάρει και να προχωρήσει με έναν Έλληνα επιχειρηματία, στηρίζοντας το ελληνικό επιχειρείν”.”Η Μεβγάλ είναι μια εταιρεία που έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης. Προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύουμε με την οικογένεια Χατζάκου, να μεγαλώσουμε και άλλο την εταιρεία, με ενίσχυση της παρουσίας μας στην Ελλάδα, ενδεχόμενη επέκταση σε αγορές του εξωτερικού και νέα προϊόντα”, ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο FnB Daily.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΟΛΟΓΙΟ

Σημειώνεται ότι, η είσοδος ενός εκ των κορυφαίων Ελλήνων επιχειρηματιών στην Μεβγάλ, η οποία εδώ και τρία χρόνια προμηθεύει την Chipita με γιαούρτι για τα 7Days Nuts, αλλάζει τη μετοχική σύνθεση της βιομηχανίας. Συγκεκριμένα, το μετοχικό της Μεβγάλ, το οποίο σήμερα έχει ως εξής:• 43%: Οικογένεια Μαίρης Χατζάκου• 43%: Vivartia (CVC)• 14%: Οικογένεια Δημήτρη και Νίκης Συμεωνίδη

θα διαμορφωθεί σε: • 21,5%: Σπύρος Θεοδωρόπουλος•64,5%: Οικογένεια Μαίρης Χατζάκου•14%: Οικογένεια Δημήτρη και Νίκης Συμεωνίδη

Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ CVC

Σύμφωνα με πληροφορίες, το CVC δεν επιδίωξε την εξαγορά της Μεβγάλ, αφού μία τέτοια εξέλιξη εκτιμάται ότι θα δημιουργούσε προβλήματα στο fund, που σχετίζονται με θέματα ανταγωνισμού στον κλάδο. Για αυτόν το λόγο, προτίμησε να αποσυρθεί και να εστιάσει, τη δεδομένη στιγμή, στην ενδυνάμωση του γαλακτοκομικού κλάδου μέσω της συνεργασίας Δέλτα-Δωδώνη, καθώς και η περίπτωση εξαγοράς της Κολιός που έπαιζε τους τελευταίους μήνες, απομακρύνθηκε.

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ DEAL

Η Μεβγάλ, αφού ολοκληρώσει τις επενδύσεις που προγραμματίζει στο εργοστάσιο, σχεδιάζει την επέκτασή της στο εξωτερικό με αρωγό τον κ. Θεοδωρόπουλο, εξετάζοντας παράλληλα και την εξαγορά μικρότερων γαλακτοβιομηχανιών, που παράγουν προϊόντα, τα οποία δεν μπορεί να παράξει στην Ελλάδα.

ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΤΙΣ… ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ CHIPITA

Μετά την οριστικοποίηση του deal, στο οποίο είχε αναφερθεί για πρώτη φορά το DailyPost.gr στις 16/7, οι πηγές μας “βλέπουν” σίγουρη την επέκταση στις ΗΠΑ, αλλά και σε αγορές, εντός και εκτός Ευρώπης, όπως Βουλγαρία, Πολωνία αλλά και Γερμανία, με επενδυτικές κινήσεις που θα φέρουν προστιθέμενη αξία στα προϊόντα της.

Πηγή: FnB Daily

Να θυμίσουμε ως “Α” την παλιότερη ανάρτηση για τον κΣπ.Θεοδωρόπουλο:

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ