Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διαμαρτυρία για πληρωμές των σχεδίων βελτίωσης-φέρνει καθυστέρηση στα αποτελέσματα των νέων αγροτών

«Απαράδεκτες οι κωλυσιεργίες πληρωμής των αξιολογητών σχεδίων
βελτίωσης της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας» είναι το θέμα της επιστολής διαμαρτυρίας των γεωτεχνικών του δημοσίου. Αναλυτικότερα αναφέρει:

Είναι γνωστό το σθένος με το οποίο την περίοδο 2015-2017 η ΕΝ.Π.Ε. ζήτησε και
πέτυχε οι Ο.Τ.Α. Β’ βαθμού να διεκπεραιώνουν μεγάλο μέρος των προγραμμάτων
Αγροτικής Ανάπτυξης, ως ενδιάμεσοι φορείς διαχείρισης της Διαχειριστικής Αρχής
του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Στα πλαίσια της εκχώρησης μέτρων του Π .Α.Α. οι Περιφέρειες είχαν αναλάβει, μέσω των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας (Δ.Α.Ο.) την αξιολόγηση των φακέλων σχεδίων βελτίωσης περιόδου 2019. Οι αξιολογήσεις των φακέλων γίνονται στην συντριπτική πλειοψηφία από Γεωτεχνικούς των Περιφερειών αλλά και του Υπ.Α.Α.Τ. και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και για αυτές προβλέπεται αμοιβή κατά φάκελο. Για την καταβολή της αμοιβής οι Ε.Δ.Α. των Περιφερειών υποχρεούνται να αντλήσουν κονδύλια από την τεχνική βοήθεια, κονδύλια που έγκαιρα η αρμόδια διαχειριστική αρχή του Υπ.Α.Α.Τ. έχει μεταφέρει.
Δυστυχώς και ενώ οι Γεωτεχνικοί αξιολογητές έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον
τους, παραδίδοντας έγκαιρα και άρτια τις αξιολογήσεις, η καταβολή των νόμιμων
αμοιβών (δεδουλευμένων) δεν έχει μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια
Στερεάς Ελλάδας. Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας (Δ.Α.Ο.)
Στερεάς Ελλάδας στις 20-01-2021 (εδώ και ενάμισι χρόνο) απέστειλε στην Ειδική
Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας τα απαραίτητα
δικαιολογητικά των συναδέλφων, οι οποίοι ασχολήθηκαν ως αξιολογητές των
σχεδίων βελτίωσης, προκειμένου να τους χορηγηθεί η αποζημίωση για εκτός
ωραρίου πρόσθετη εργασία που προβλέπεται στην αριθμ. 715/26-02-2019 ΥΑ (ΦΕΚ
128/Υ.Ο.Δ.Δ/15-03-2019), όπως ισχύει, για τις αξιολογήσεις που πραγματοποιήθηκαν το έτος 2019-2020. Μέχρι σήμερα, μετά από 17 μήνες περίπου από την αποστολή των δικαιολογητικών και 26 μήνες μετά το πέρας των αξιολογήσεων, οι μόνες ενέργειες που έχουν γίνει είναι το άνοιγμα του τραπεζικού λογαριασμού και η έκδοση απόφασης έγκρισης διάθεσης πίστωσης.
Επειδή η όλη αντιμετώπιση των συναδέλφων μας είναι άκρα υποτιμητική, στερεί δε από τις οικογένειές τους νόμιμα δεδουλευμένα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και ύστατη ενέργεια, σας ανακοινώνουμε ότι ενώ οι αξιολογήσεις των 1069 αιτήσεων ένταξης νέων αγροτών στο υπομέτρο 6.1, γ πρόσκληση έχουν ολοκληρωθεί εδώ και 3 εβδομάδες, (πάλι σε εκτός ωραρίου εργασία με αμφίβολη την πληρωμή), δεν πρόκειται οι συνάδελφοι να προχωρήσουν σε οριστικοποιήσεις και ανάρτηση των πινάκων των ενταχθέντων στο Πρόγραμμα, έως την λύση του προαναφερόμενου προβλήματος.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. της ΠΟΓΕΔΥ

Στον αέρα το πρόγραμμα “Νέοι Αγρότες”, στα κάγκελα οι Γεωτεχνικοί!

Για το θέμα έβγαλε ανακοίνωση η παράταξη Στερεάς Υπεροχής

Στον αέρα το πρόγραμμα “Νέοι Αγρότες”, στα κάγκελα οι Γεωτεχνικοί, εξαιτίας της αδιαφορίας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Με μία ιδιαίτερα καυστική ανακοίνωση, το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων, προς τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, εκφράζει την αγανάκτησή του, για την τεράστια καθυστέρηση στην καταβολή των αμοιβών των Γεωτεχνικών, αφού 26 ολόκληρους μήνες, μετά την ολοκλήρωση αξιολόγησης των φακέλων, παραμένουν απλήρωτοι!

Την ευθύνη για όλη αυτή τη θλιβερή κατάσταση έχει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία  έχει “σκαλώσει” σε επιμέρους διαδικαστικά ζητήματα.

Το Δ.Σ.της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων, θεωρεί την όλη αντιμετώπιση άκρως υποτιμητική, αφού δεν τους καταβάλλονται τα νόμιμα δεδουλευμένα και ενημερώνει πως σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι αξιολογήσεις των 1069 αιτήσεων ένταξης νέων αγροτών, που έχουν ολοκληρωθεί εδώ και 3 εβδομάδες, δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε οριστικοποιήσεις καθώς και σε ανάρτηση των πινάκων των ενταχθέντων στο Πρόγραμμα, μέχρι να δοθεί λύση στο δημιουργηθέν προβλημα.

Οι Νέοι Aγρότες και οι Γεωπόνοι Δημόσιοι Υπάλληλοι δεν μπορούν να ανεχτούν την αδιαφορία και την αναποτελεσματικότητα της περιφερειακής αρχής και των υπηρεσιακών παραγόντων και απαιτούν άμεσα την εξεύρεση λύσης.

Επιτέλους ας κατανοήσουν, οι της περιφερειακής αρχής, οτι έχουν και ευθύνες! Ας ασχοληθούν επιτέλους με την ουσία κι ας αφήσουν την επικοινωνία και τα πανηγυράκια!

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ