Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διαμαρτυρία για ακτινίδιο

Την Π.Ε. Πιερίας επισκέφτηκε ο βουλευτής Αργολίδας και υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του συμμετείχε σε σύσκεψη με την Ν.Ε Πιερίας του Κινήματος Αλλαγής, επισκέφτηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΠΕΣΚΟ, συναντήθηκε με αγρότες της περιοχής και συζήτησε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν φέτος με την πολύ χαμηλή σε σχέση με πέρυσι τιμή διάθεσης των ακτινιδίων. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την υπέρογκη αύξηση του κόστους παραγωγής δεν αφήνει κανένα περιθώριο κέρδους για τους παραγωγούς αντίθετα συρρικνώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το εισόδημά τους και απειλεί την οικονομική και επαγγελματική τους επιβίωση.

Επίσης, η πολιτική των ανοικτών τιμών που ακολουθείται από τους εμπόρους δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια και αβεβαιότητα στους παραγωγούς των ακτινιδίων οι οποίοι παραδίδουν το προϊόν χωρίς να γνωρίζουν τι ποσό θα λάβουν στο τέλος. Έντονο προβληματισμό προκαλεί το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης καθώς και η μεγάλη ψαλίδα των τιμών από το χωράφι στο ράφι που λειτουργεί εις βάρος τόσο των παραγωγών όσο και των καταναλωτών σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο για όλους.

Ο κ. Πουλάς από την πλευρά του τόνισε την ανάγκη στήριξης από την πολιτεία του εισοδήματος των παραγωγών με όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, υιοθέτησης μέτρων για την ελάφρυνση του κόστους παραγωγής και ενίσχυσης των Συνεταιρισμών και των Ομάδων Παραγωγών για την διαπραγμάτευση με καλύτερους όρους των τιμών εμπορίας των προϊόντων και προμήθειας των αγροτικών εφοδίων.

Σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η στήριξη των παραγωγών από όλους τους εμπλεκόμενους στην οικονομική αλυσίδα, παραγωγής, επεξεργασίας, μεταποίησης και εμπορίας με κύριο γνώμονα την επιβίωση των αγροτών και την προστασία της αγροτικής παραγωγής.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ