Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., Γιορτή Πατάτας Νάξου και τα προβλήματα των Ελλήνων κτηνοτρόφων

Η Νάξος, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και τα προϊόντα της… πρωταγωνίστησαν σε ειδικό ένθετο του ΕΡΤ News για την πρωτογενή παραγωγή!
Στο εκτενές ρεπορτάζ η δημοσιογράφος, Μαρία Σταθοπούλου, με αφορμή το ότι 13 ελληνικά τυριά βρέθηκαν στα κορυφαία 50 της λίστας του TasteAtlas, ταξιδιωτικού οδηγού με παραδοσιακά τρόφιμα από όλον τον κόσμο, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ., η οποία, εξάλλου, κατέλαβε την τρίτη θέση (και πρώτη από όλες τις γραβιέρες) στην συγκεκριμένη λίστα.
Στην συνέχεια, η Μ. Σταθοπούλου στάθηκε στα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κτηνοτροφικός κόσμος της Ελλάδας, με δηλώσεις στην κάμερα από κτηνοτρόφους του νησιού μας καθώς και από τον Πρόεδρο της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρη Καπούνη αλλά και από τον ίδιο τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά.
Το ρεπορτάζ έκλεισε με αναφορά στην 13η Γιορτή Πατάτας Νάξου – Food Experience Patata Naxos, που διοργάνωσε το τριήμερο 2-4 Σεπτεμβρίου στο νησί μας η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου!
Δείτε το ρεπορτάζ:

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ