Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γαλλία και Δανία ετοιμάζονται να ζητήσουν προσωρινή άρση της παραγωγής ΠΟΠ Φέτας από τη χώρα μας

Την αποκάλυψη ότι Δανία και Γαλλία κινούν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε, όχι απλά να θέσουν θέμα κατοχύρωσης της Φέτας ως προϊόν ΠΟΠ, αλλά να θέσουν άμεσα ζήτημα για προσωρινή άρση της παραγωγής ΠΟΠ Φέτας από τη χώρα μας, μετά τα διαδοχικά κρούσματα φέτας «μαϊμού», αποκάλυψαν στη χθεσινή εκπομπή «Θεσσαλική Γη», οι κ. Δημήτρης Μόσχος, μέλος της Διεπαγγελματικής Φέτας και Γιώργος Βαϊόπουλος, μέλος του Διακλαδικού Συνεταιρισμών αιγοπροβατοτρόφων.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν, οι διαδικασίες θα είναι τάχιστες, περίπου 3-4 μήνες και αν παρ’ ελπίδα δικαιωθούν αυτές οι δύο χώρες, τότε, το αιγοπρόβειο γάλα θα φτάσει την τιμή του αγελαδινού.

Έτσι λοιπόν, την ώρα που υπάρχουν αυτές οι δυσάρεστες εξελίξεις, στον Τύρναβο, η Γ.Σ. της ΔΟΦ, δεν ασπάστηκε την πρόταση των ΣΕΚ, Διακλαδικού Συνεταιρισμού, ΟΔΙΠΑΦ, ώστε να υπάρξει νέα Γ.Σ. με καθορισμό νόμιμων διαδικασιών ως προς την εκπροσώπηση τω φορέων αλλά και εφαρμογή του Καταστατικού, αναφορικά με όσους καταστρατηγούν την παραγωγή ΠΟΠ Φέτας, να αποβάλλονται από τη Διεπαγγελματική

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ