Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αποσύρθηκε η τροπολογία που προέβλεπε τη δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος του γεωπόνου από κάτοχους τίτλων σπουδών τριετούς διάρκειας

Μετά από τεκμηριωμένες σχετικές παρεμβάσεις του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός ανακοίνωσε την απόσυρση της τροπολογίας που είχε κατατεθεί στο Σχεδίου Νόμου «Μέτρα διευκόλυνσης και εκσυγχρονισμού της ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, διατάξεις για τη διενέργεια ελέγχων και την επιβολή κυρώσεων και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», με την οποία προβλέπονταν η δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος του Γεωπόνου από κατόχους αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλου σπουδών. Υπογραμμίζεται ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση παρέχονταν ουσιαστικά η δυνατότητα σε κατόχους τίτλων σπουδών τριετούς διάρκειας, να ασκούν επαγγελματικές δραστηριότητες που άπτονται θεμάτων δημόσιας υγείας, ασφάλειας τροφίμων και προστασίας του περιβάλλοντος, οι οποίες σήμερα, σύμφωνα με τον νόμο, ασκούνται από κατόχους τίτλων σπουδών πενταετούς διάρκειας και μάλιστα επιπέδου integrated master.

Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. χαιρετίζει την απόσυρση της ως άνω τροπολογίας και εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Λιβανό, τους Υφυπουργούς κ.κ. Γ. Στύλιο και Σ. Κεδίκογλου, καθώς και όλους τους Βουλευτές – Μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου που στήριξαν την προσπάθεια του Επιμελητηρίου.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις διατάξεις της εν λόγω τροπολογίας που αφορούσαν τη δυνατότητα άσκησης γεωτεχνικού επαγγέλματος από τους αποφοίτους των νέων γεωτεχνικών Πανεπιστημιακών Τμημάτων που ιδρύθηκαν με τους Νόμους 4559/2018, 4589/2019 και 4610/2019, αναμένουμε από το ΥΠ.Α.Α.Τ. να επεξεργαστεί και να προωθήσει, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, νέα σχετική νομοθετική ρύθμιση, λαμβάνοντας υπόψη και τις σχετικές παρατηρήσεις του Επιμελητηρίου.

Από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ