Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αναγκαιότητα η άμεση λήψη μέτρων σταφίδας

Με ερώτηση στο  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης,  ο Γραμματέας της Κ.Ο και Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Β.Κεγκέρογλου, τονίζει ότι μένουν χωρίς στήριξη οι παραγωγοί Κρητικής και Κορινθιακής σταφίδας καθώς και άλλων προϊόντων και ζητά την άμεση λήψη μέτρων στήριξης των παραγώγων καθώς και πρωτοβουλίες προώθησης των προϊόντων τους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Η νέα λίστα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις συνδεμένες ενισχύσεις εγείρει θύελλα αντιδράσεων και οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες παραγωγούς.

Από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου προκύπτει ότι όχι μόνο δεν εντάσσεται στην λίστα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις η κρητική σουλτανίνα αλλά ακόμη και η κορινθιακή φαίνεται πως απεντάσσεται.

Επιπλέον, η κυβέρνηση φαίνεται να αφήνει εκτός της νέας λίστας συνδεδεμένων μέχρι στιγμής τη βιομηχανική ντομάτα, το ρύζι, τα μήλα, τα ζαχαρότευτλα, τους καρπούς με κέλυφος, τα πορτοκάλια,τα ροδάκινα χυμοποίησης, τα σπαράγγια και σηροτροφία και όσπρια ανθρώπινης κατανάλωσης, με τις αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου να εντείνονται και να κλιμακώνονται.

Επειδή η υψηλή διατροφική αξία των ελληνικών παραγόμενων προϊόντων έχει αναγνωριστεί διεθνώς.

Επειδή οι Έλληνες παραγωγοί και οι αγρότες υφίστανται τις επιπτώσεις της πανδημίας και των θεομηνιών, με συνέπεια να είναι σε δεινή οικονομική θέση και να αδυνατούν ακόμη και να συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους.

Επειδή με πάρα πολλές παρεμβάσεις έχουμε ζητήσει μέτρα στήριξης των παραγωγών και πρωτοβουλίες προώθησης των Ελληνικών προϊόντων αλλά η Κυβέρνηση κωφεύει

Ερωτάσθε κε:

-Προτίθεσθε να συμπεριλάβετε στην πρόταση για συνδεμένες ενισχύσεις την Κρητική σταφίδα και να επανεντάξετε την κορινθιακή;

-Προτίθεστε να εντάξετε και άλλα Ελληνικά προϊόντα;

-Βάσει ποιων εισηγήσεων και με ποια κριτήρια καταρτίστηκε η  πρόταση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις;

-Τι πρωτοβουλίες θα αναλάβετε για την προώθηση των Ελληνικών προϊόντων αλλά και την στήριξη των παραγωγών τους;».

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ