Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αγόρασε 78 τόνους σκληρό σιτάρι και «φέσωσε» τον αγρότη έμπορος ζωοτροφών

Ποινή φυλάκισης 7 μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας σε έμπορο ζωοτροφών από περιοχή του Τυρνάβου.
Ο έμπορος αθωώθηκε για την κατηγορία της απάτης, αλλά καταδικάστηκε για την κατηγορία της υπερημερίας καταβολής αγροτικών προϊόντων καθώς δεν εξόφλησε αγρότη χωριού των Φαρσάλων από τον οποίο προμηθεύτηκε 78 τόνους σιτηρών.
Όπως σημειώνεται και στο κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος έμπορος στις 25 Απριλίου 2017 αγόρασε από τον αγρότη των Φαρσάλων 78.240 κιλά σκληρό σιτάρι (παραγωγής του 2016) προς 0,23 ευρώ το κιλό με τη συνολική αξία να ανέρχεται σε 17.995,20 ευρώ.
Έχοντας μάλιστα συμφωνήσει να προκαταβάλει 0,02 ευρώ το κιλό (περίπου 1.500 ευρώ) κατά την παραλαβή και το υπόλοιπο της οφειλής (περίπου 16.430 ευρώ) να τα εξοφλήσει στο τέλος της χρονιάς, στις 20 Δεκεμβρίου 2017.
 Ο έμπορος ενώ παρέλαβε το σιτάρι από την αποθήκη του αγρότη και με δικά του φορτηγά το μετέφερε στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεών του με σκοπό τη μεταποίηση, «εντούτοις» όπως σημειώνεται στο κατηγορητήριο – «κατέστη υπερήμερος ως προς την καταβολή του, συνολικού τιμήματος καθώς δεν κατέβαλε αυτό ούτε κατά την ανωτέρω δήλη ημέρα ούτε και μεταγενέστερα, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις» του αγρότη.
Κατά την ακροαματική διαδικασία προχθές, ο αγρότης σημείωσε μεταξύ άλλων πως ο έμπορος προσέφερε εκείνη την περίοδο, καλύτερη τιμή από αυτή της αγοράς, όπου για την αγορά σκληρού σίτου προσφέρονταν 0,19 ευρώ, ενώ ο κατηγορούμενος έμπορος προσέφερε 0,23 ευρώ.
Η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της σημείωσε μεταξύ άλλων ότι από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε πως ο έμπορος δεν κατέβαλε το αντίτιμο και πρότεινε την απαλλαγή του απόντα κατηγορουμένου για την κατηγορία της απάτης, αλλά την ενοχή του για την κατηγορία της υπερημερίας αγοραστή γεωργικών προϊόντων.
Με το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας να κηρύσσει ένοχο τον έμπορο για την κατηγορία της υπερημερίας, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 7 μηνών (με τριετή αναστολή) και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, ενώ παράλληλα τον κήρυξε αθώο για την κατηγορία της απάτης.
Πηγή: Βαγγέλης Κακάρας-Ελευθερία Λάρισας

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ