Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός γεωργίας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Δρυς

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο Γιώργος Δρυς, πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Δρυς υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ και μέλος της πρώτης Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας, της οποίας διετέλεσε Α’ Γραμματέας.

Σπούδασε φυσικός και εργάσθηκε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας ως βοηθός-ερευνητής στην έδρα Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου.Εξελέγη βουλευτής Κέρκυρας.

Έχει διατελέσει υπεύθυνος της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ και το 1982, ήταν αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας και το 1983 εξελέγη μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ.Στις 22 Ιανουαρίου 1996, επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως υφυπουργός Οικονομικών.

Τον Οκτώβριο του 2001 ανέλαβε υπουργός Γεωργίας (2001-2004) και το Μάρτιο του 2005.Έγινε γνωστός από τις κόντρες με τους αγρότες την εποχή των πρώτων μπλόκων στην εθνική οδό.

Για την απώλεια του εξέδωσε ανακοίνωση το Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής.

Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Γιώργο Δρυ.Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, πάντα στην πρώτη γραμμή αγωνίστηκε με πάθος για τις αρχές και αξίες της παράταξης. Που υπηρέτησε διαχρονικά με συνέπεια, ήθος και προσφορά ως υπεύθυνος της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής της Κέρκυρας, μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ, βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, υφυπουργός Οικονομικών και υπουργός Γεωργίας στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στην Κέρκυρα που τόσο αγάπησε.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ