Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Έρχονται 250 εκατ.€ για τους επιλαχόντες των βιολογικών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του βουλευτή Χανιών κ.Βολουδάκη αναφέρεται:

Συναντήθηκα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά, σε συνέχεια όλης της μέχρι σήμερα συνεργασίας μας για κάποια από τα πιεστικά ζητήματα του πρωτογενούς τομέα της Κρήτης.

–> Για το πρόγραμμα της ενίσχυσης της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας: Ο προϋπολογισμός πρόκειται να αυξηθεί κατά ένα ποσό της τάξης των 250 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό συνιστά αύξηση περίπου 40% σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό και σημαίνει ότι θα ενταχθούν αρκετοί από τους αγρότες και κτηνοτρόφους που αρχικά απερρίφθησαν (πάντα με τη σειρά της μοριοδότησής τους). Ακριβή στοιχεία θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, μετά την επιστροφή του Υπουργού από τις Βρυξέλλες. Θυμίζω ότι είχα θέσει τα προβλήματα του προγράμματος αυτού και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ο λόγος ήταν ότι η προκήρυξη έγινε για όλη τη χώρα και όχι χωριστά ανά περιφέρεια, γεγονός που έφερνε τους παραγωγούς της Κρήτης σε δυσμενέστερη θέση, με την έννοια ότι ανταγωνίζονταν παραγωγούς με πολύ μεγαλύτερες εκτάσεις στην ηπειρωτική χώρα, οι οποίοι αντίστοιχα μοριοδοτούνταν με περισσότερα μόρια.

–> Για το ζήτημα των επιδοτήσεων των κτηνοτρόφων οι οποίοι εξαιρέθηκαν από ενισχύσεις λόγω της άστοχης ΚΥΑ του περασμένου Οκτωβρίου: Παρουσίασα για μια ακόμη φορά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον κτηνοτροφικό κλάδο από αυτή την ΚΥΑ, και ζήτησα να γίνουν δεκτές οι τεκμηριωμένες προσφυγές που έχουν κατατεθεί (ή θα κατατεθούν) από πραγματικούς κτηνοτρόφους, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έχουν αδικηθεί. Ο Υπουργός με διαβεβαίωσε ότι είναι γνωστά τα προβλήματα που δημιούργησε η ΚΥΑ αυτή (και λόγω της αναδρομικότητας της ισχύος της) και ότι στόχος του είναι να αντιμετωπισθεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό από αυτά κατά την εξέταση των προσφυγών, στο πλαίσιο πάντα της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ