Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος: Επιτακτική η ανάγκη συμμετοχής των Συνεταιριστικών Τραπεζών στο Ταμείο Ανάκαμψης

Επιτακτική η ανάγκη συμμετοχής των Συνεταιριστικών Τραπεζών στο Ταμείο Ανάκαμψης

Oι Συνεταιριστικές Τράπεζες είναι διαχρονικά ένας σημαντικός μοχλός περιφερειακής ανάπτυξης. Στηρίζουν τις μικρές, μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Η στήριξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική λαμβάνοντας υπόψη ότι η πρόσβαση των επιχειρήσεων αυτών στον τραπεζικό δανεισμό είναι δύσκολη.

Οι Συνεταιριστικές Τράπεζες συνεχίζουν να καλύπτουν αποτελεσματικά αυτά τα κενά χρηματοδότησης, στηρίζοντας ενεργά τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεων της περιφέρειας, που αποτελούν πάνω από το 80% του χαρτοφυλακίου τους. Όμως, η μη συμμετοχή τους στις διαδικασίες χαμηλότοκης χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στερεί ένα σημαντικό εργαλείο μείωσης του κόστους χρηματοδότησης από τις επιχειρήσεις αυτές.

Ως εκ τούτου, η Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών την άμεση πρόσβαση των Συνεταιριστικών Τραπεζών στα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης για να ενισχυθεί η χαμηλότοκη χρηματοδότηση των τοπικών επιχειρήσεων, μέσω των ανταγωνιστικών όρων που θέτει το Ταμείο. Η πρόσβαση των Συνεταιριστικών Τραπεζών θα μετριάσει τον άνισο ανταγωνισμό που υφίστανται οι τοπικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και θα επιτρέψει τη συμμετοχή τους σε φθηνά κεφάλαια που θα τις καταστήσουν ανταγωνιστικές και ικανές να πρωταγωνιστήσουν στις εγχώριες και διεθνείς αγορές.

Τα Μέλη της Ένωσης: Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, Συνεταιριστική Τράπεζα Όλυμπος.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ