Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έκθεση ΕΙΜΑ στη Μπολόνια Ιταλίας

Σημαντική συνάντηση στην Αθήνα για το μέλλον της Αγροτικής εκμηχάνισης αλλά και για τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ  Ελλάδας και Ιταλίας τον Νοέμβρη στην διεθνή έκθεση ΕΙΜΑ που θα γίνει στη Μπολόνια τον Νοέμβρη του 2022 ο κ  GIROLAMO ROSSI  ανέλυσε διεξοδικά τις προοπτικές συνεργασίας, αλλά και την σημαντικότητα της έκθεσης στων Ευρωπαϊκό χώρο. Δίνοντας πολλά στοιχεία για την πορεία της  αλλά και για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Η ΕΙΜΑ μια από τις πρώτες σε μέγεθος και εμπορικό ενδιαφέρον Διεθνής Έκθεση, για άλλη μια φορά συγκεντρώνει τα βλέμματα του διεθνούς αγροτικού κλάδου και αποτελεί σημείο αναφοράς και συνάντησης όλου του κόσμου που ασχολείται με τη γεωργία. Είναι προφανές σε ότι αφορά την πολυετή στενή συνεργασία της Ελλάδας και της Ιταλίας, ότι οι εμπορικοί δεσμοί ενισχύονται και διαιωνίζονται ανάμεσα στις δυο χώρες που ασφαλώς τις ενώνουν τα κοινά ενδιαφέροντα του αγροτικού τομέα. Παράλληλα ξεχωρίζει η δυναμική παρουσία και η συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της έκθεσης ΕΙΜΑ, ενώ ταυτόχρονα σηματοδοτεί νέες εξελίξεις σε πολλαπλό επίπεδο (εμπορικό, επιστημονικό).

Η συνεργασία έχει τους εξής στόχους:

Ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των δυο χωρών, επιχειρηματικές συναντήσεις, συνέδρια, σεμινάρια, πολυεπίπεδη  συνεργασία που διαμορφώνει διαφορετική εικόνα και αντίληψη στον εν γένει αγροτικό χώρο και όχι μόνο. Σίγουρα  αυτές οι συνεργασίες συμβάλλουν αποφασιστικά στην αύξηση της επενδυτικής ικανότητας στον τομέα των γεωργικών επιχειρήσεων, με ανεκτίμητη την προσφορά τους στον έλληνα αγρότη.

Ιδιαίτερα στον τομέα της γεωργικής τεχνολογίας η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν εξαιρετικές προοπτικές συνεργασίας μιας και η ιταλική γεωργία πέρα από τις όποιες προσομοιώσεις σε ότι αφορά, το ανάγλυφο, τις εδαφοκλιματικές συνθήκες, την παραγωγική ικανότητα και την εμβέλεια των καλλιεργούμενων ειδών, είναι σε θέση να προσφέρει το σύγχρονο και καινοτόμο μηχανολογικό της εξοπλισμό προσαρμοσμένο στις ανάγκες της ελληνικής υπαίθρου.

Η ΕΙΜΑ έχει σαφή αποστολή και μπορεί να προσφέρει όλες αυτές τις Δυνατότητες και τις Ευκαιρίες στον αγροτικό κόσμο γενικότερα και ασφαλώς και στην ελληνική γεωργία. Η Ελλάδα από τη δική της πλευρά και ο επιχειρηματικός κόσμος υπακούοντας στο κάλεσμα και στις προκλήσεις των καιρών, προσφέρουν και συμβάλλουν μέσα από τις αποκτηθείσες εμπειρίες, τις σύγχρονες εξελίξεις και τη γνώση της σημερινής πραγματικότητας, τις απαραίτητες καινοτόμες λύσεις, διαμορφώνοντας από κοινού τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον στην αγροτική παραγωγή και ζωή της χώρας μας.

Επίσης ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην ενέργεια, όταν ο Ιταλός υπουργός αγροτικής ανάπτυξης κ Πατουανελι πρότεινε σε όλες της χώρες της  μεσογείου να γίνει τροποποίηση στην νέα ΚΑΠ σε ότι αφορά τη ενέργεια και να δοθούν κίνητρα στους αγρότες να αναπτύξουν  τα φωτοβολταικα και όχι μόνο  με κίνητρα που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν μία βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη,

Πέρα από τη συνέντευξη συζητήθηκαν και πολλά θέματα που αφορούν τις διμερείς συνεργασίες. Στο τέλος ο κ  Girolamo rossi  ,  τόνισε σας περιμένουμε να σας ενημερώσουμε και να ανταλλάξουμε γνώμες και απόψεις.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ