Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Χαλάζι σάρωσε την επαρχία Φαρσάλων – Σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες

Σημαντικές ζημιές δημιούργησε η απογευματινή χαλαζόπτωση στην επαρχία Φαρσάλων.

Το χαλάζι χτύπησε καλλιέργειες στον Άγιο Γεώργιο και στο Εύυδριο Φαρσάλων δημιουργώντας εκτεταμένες ζημιές σε χωράφια με βαμβάκι, σιτάρι, ντομάτα, καλαμπόκι κ.α.

Αύριο αναμένεται να έρθουν στην περιοχή κλιμάκια του ΕΛΓΑ για να έχουν μια πρώτη εικόνα της ζημιάς.

Δείτε εικόνες του ifarsala.gr

Πηγή(κείμενο-φωτός): ifarsala.gr

Τουλάχιστον 5.000 στρέμματα έπληξε χθες το χαλάζι στα Φάρσαλα

Τουλάχιστον 5.000 στρέμματα έπληξε η χαλαζόπτωση χθες σε χωριά της Δ.Κ Ενιππέα , στα Φάρσαλα.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Λάρισας, ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Κατωχωρίου Φαρσάλων και εκπρόσωπος τύπου της ΕΟΑΣΝΛ, Σωκράτης Αλειφτήρας, ισχυρή νεροποντή και χαλάζι σε μέγεθος ρεβυθιού, συνοδεύτηκαν από ισχυρούς ανέμους και επί 15 λεπτά σάρωναν τις καλλιέργειες.

Επλήγησαν όσπρια, φακή, και σιτηρά που σε 10 μέρες θα αλωνίζονταν, επίσης βαμβάκι που σπάρθηκε πριν από ένα μήνα και δεν αποκλείεται να χρειαστεί επανασπορά.

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ σπεύδει σήμερα για πρώτη εκτίμηση, αν και πρέπει να στεγνώσουν τα νερά προκειμένου να μπουν οι εκτιμητές.

Οι αγρότες ζητούν να γίνουν γρήγορα οι εκτιμήσεις, να εξασφαλιστεί ότι το προσωπικό επαρκεί και να προχωρήσει άμεσα τόσο η αλλαγή στον κανονισμό του ΕΛΓΑ , όσο και στην αντιχαλαζική προστασία.

Οι παραγωγοί της περιοχής έρχονται αντιμέτωποι για τέταρτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια με καταστροφικά φαινόμενα, ενώ ακόμη, όπως λένε, δεν έχουν πληρωθεί για τις ζημιές που προκάλεσε το χαλάζι πέρυσι το καλοκαίρι.

Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ