Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Χαβιάρι σαλιγκαριών made in Larissa

Ένα σπανιότατο, πολυτελές και ακριβό προϊόν, που ελάχιστοι το παράγουν στον κόσμο εξαιτίας της δύσκολης μεταποίησής του, το χαβιάρι σαλιγκαριών, κατόρθωσε να φτιάξει ένας Έλληνας παραγωγός ο Τάσος Υψηλάντης από τη Λάρισα κατακτώντας τους «διεθνείς» ουρανίσκους!

Τι δηλώνει στο FoodLife, ο Τάσος Υψηλάντης που δημιούργησε μια από τις πρώτες οργανωμένες φάρμες σαλιγκαριών στην Ελλάδα, την Agrofarma

Ένα σπανιότατο, πολυτελές και ακριβό προϊόν, που ελάχιστοι το παράγουν στον κόσμο εξαιτίας της δύσκολης μεταποίησής του, το χαβιάρι σαλιγκαριών, κατόρθωσε να φτιάξει ένας έλληνας παραγωγός από τη Λάρισα κατακτώντας τους «διεθνείς» ουρανίσκους. Ο Τάσος Υψηλάντης ήταν από τους πρώτους στην Ελλάδα που δημιούργησε μία οργανωμένη φάρμα σαλιγκαριών στο Ομορφοχώρι Λάρισας, την Agrofarma, αντιμετωπίζοντας την σαλιγκαροτροφία όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο FoodLife όχι ως μόδα της εποχής, αλλά ως μία δουλειά που πρέπει να ξοδέψεις ατελείωτες ώρες, να διαβάσεις πολύ και να έχεις επιμονή και υπομονή. Έτσι, κατάφερε να εξελίξει την επιχείρησή του και πλέον εξάγει το 100% της παραγωγής του, η οποία διαθέτει από φρέσκα σαλιγκάρια μέχρι μεταποιημένα προϊόντα με σαλιγκάρι αλλά και ένα από τα πιο γκουρμέ παγκοσμίως προϊόντα, το χαβιάρι σαλιγκαριών. Η γκάμα των προϊόντων της Agrofarma περιλαμβάνει από νωπά σαλιγκάρια, σαλιγκάρια σε βαζάκια, κονσέρβα σαλιγκαριού μέσα σε αλατόνερο, κονσέρβα σαλιγκαριού σε μεσογειακή σάλτσα αλλά και το χαβιάρι σαλιγκαριών, ενώ το μεγαλύτερο μέρος αυτών φιλοξενούνται σε εστιατόρια και ξενοδοχεία αλλά και στα μενού αεροπορικών εταιρειών.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ