Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Υψηλές πτήσεις στις τιμές των σιταριών σκορπούν χαμόγελα στους παραγωγούς

 Συνεχίζονται οι υψηλές πτήσεις στις τιμές πώλησης του Σκληρού Σιταριού από τις συνεταιριστικές οργανώσεις.

Την αρχή έκανε ο Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου  με 28,5 λεπτά το κιλό για 3.000 τόνους αποθηκευμένου σκληρού σίτου φετινής εσοδείας.

Ακολούθησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νίκαιας Λάρισας – “Προμηθέας” με 28,6 το κιλό με συμβόλαια για 1.800 τόνους σκληρού σίτου φετινής εσοδείας.

Από την πλευρά του νομού Μαγνησίας, τα νέα αναφέρουν ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου – “ΕΒΟΛ”, έχει πληρώσει με ανοιχτή τιμή 20 λεπτά τους παραγωγούς για το σκληρό σιτάρι και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού ακούγεται να κλείσει την τιμή στα 28,5 λεπτά το κιλό.  Φυσικά από την ΕΒΟΛ αναμένεται επίσημη ανακοίνωση, όπως πράττει κάθε χρόνο, ώστε να ξεκαθαρίσει η τιμολογιακή πολιτική της συνεταιριστικής οργάνωσης.

Οι ευχάριστες ειδήσεις για τους σιτοπαραγωγούς,  συνεχίστηκαν με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ορεστιάδας που προσφάτως ανακοίνωσε τιμή 31 λεπτά για 25.000 τόνους σκληρού σιταριού και 19,6 λεπτά για 3.000 τόνους μαλακού σιταριού, εσοδείας 2021, σκορπώντας όπως ήταν φυσικό το χαμόγελο στα χείλη των σιτοπαραγωγών και ευελπιστώντας να συνεχιστεί αυτό το ράλι στις τιμές.

Τέλος η Ένωση Αγροτικών συνεταιρισμών Διδυμότειχου – Έβρου έδωσε στην δημοσιότητα τις τιμές σιτηρών εσοδείας 2021, που είναι υψηλές στα 33,9-30 λεπτά:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ