Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Τι ψήφισαν στις εκλογές για πρώην και νυν από ΥΠΑΑΤ, πως τα πήγαν οι υποψήφιοι

Ας δούμε σε κάποιους νομούς πως τα πήγανε οι υποψήφιοι των κομμάτων στη νέα βουλή. Τι ψήφισαν στις εκλογές για πρώην και νυν από ΥΠΑΑΤ ανά την Ελλάδα πως τα πήγαν , οι αγρότες και γεωτεχνικοί ποιοι εκλέγονται και ποιοι όχι.

Βόρεια Ελλάδα

Σέρρες: βγήκε στην 3η θέση και δεν επανεκλέχθηκε η Φωτεινή Αραμπατζή της ΝΔ(που έπεσε στις 2 από 3 έδρες), ενώ από την άλλη βγήκε κατακτώντας την 1η θέση ο Μιχάλης Τζελέπης του ΠΑΣΟΚ  πρώην (και ίσως ο επόμενος) υπεύθυνος αγροτικού κοινοβουλευτικά του ΠΑΣΟΚ.

Κιλκίς : επανεκλέχθηκε ο Γιώργος Γεωργαντάς στην 1η θέση αν και είχε απειλή από τον πρώην Κ.Κιλτίδη στη ΝΔ με διαφορά μεταξύ τους 1100 ψήφους.

Β-Θεσ/κης: βγήκε βουλευτής κατακτώντας την 3η θέση ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Θεοφάνης Παπάς. Ενώ η κτηνοτρόφος Όλγα Παναγιωτίδου κατέκτησε στο Σύριζα την 5η θέση και δεν εκλέγεται.

Ημαθίας: Επανεκλέχθηκε ο Απόστολος Βεζυρόπουλος ο νυν υφυπουργός Οικονομικών που υπάρχει μια φήμη για μετακίνηση στο ΥΠΑΑΤ.

Πέλλας: Δεν επανεκλέχθηκε ο Γιώργος Καρασμάνης παλιός ΥΠΑΑΤ γιατί κατέλαβε την 3η θέση, ενώ η ΝΔ έβγαλε 2 έδρες στο νομό. Δεν τα κατάφερε επίσης με το ΠΑΣΟΚ η γεωπόνος Παπαδάκη Γ. Κυριακή (σύζυγος του νυν προέδρου ΓΕΩΤΕΕ Μ.Γαρδικιώτη) καταλαμβάνοντας την 3η θέση (εκλέχθηκε η 1η)

Καστοριά: Η Ολυμπία Τελιγιορίδου κτηνίατρος, με Σύριζα δεν τα κατάφερε δεν βγήκε καθότι η μονοεδρική πήγε στη ΝΔ.

Φλώρινα: Η Διαμάντω Κρητικού, αγρότισσα δεν εκλέχτηκε , κατέλαβε την 2η θέση.

Χαλκιδικής : Επανεκλέγεται ο πρώην υπεύθυνος αγροτικού του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Πανάς

Έβρου: Ο γεωπόνος και τέως αντινομάρχης Σταύρος Βαβίας αν και και 2ος δεν εκλέγεται με το ΠΑΣΟΚ με διαφορά 224 σταυρών από τον 1ο Ελευθέριο Χαμαλίδη.

Κεντρική Ελλάδα

Τρικάλων: Ο Κώστας Σκρέκας (πρώην υφυπουργός ΥΠΑΑΤ και νυν ΥΠΕΝ) επανεκλέγεται με την 1η θέση , ενώ δεν βγήκε αν και κατέλαβε την 2η θέση ο γεωπόνος Αθανάσιος Λιούτας της ΝΔ (που έπεσε στις 1 από 3 έδρες). Η αγρότισσα Καρρά-Ζούζουλα Ιωάννα δεν κατάφερε αν και βγήκε 3η ανάμεσα στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ(εκλέγεται ο πρώτος).

Λάρισας: Επανεκλέγονται οι Χρήστος Κέλλας και Μάξιμος Χαρακόπουλος με τη ΝΔ που ακούγεται ότι ίσως πάρουν μια θέση στο ΥΠΑΑΤ. Επίσης βγαίνει στην 1η θέση και επανεκλέγεται ο πρώην υφυπουργός του ΥΠΑΑΤ επί ΣΥΡΙΖΑ Βασίλειος Κόκαλης. Τέλος στην Ελληνική Λύση εάν δεν κρατήσει την έδρα ο Κυριάκος Βελόπουλος εκλέγεται η γεωπόνος Χριστίνα Κοντογιάννη που είναι πρόεδρος Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Λάρισας (ΠΕΓΔΥ).

Καρδίτσας: Ο Γεώργιος Βαιόπουλος υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων & Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας δεν εκλέχτηκε.

Μαγνησίας: Εκλέγεται ο Χρήστος Τριαντόπουλος που είναι εκ των φαβορί να αναλάβει το πόστο  υπουργού στο ΥΠΑΑΤ, ο οποίος από  5ος και επιλαχών τερμάτισε στην 1η θέση.

Εύβοιας: Ο νυν υφυπουργός ΥΠΑΑΤ Συμεών Κεδίκογλου επανεκλέγεται μέσω της 2ης θέσης. Ενώ ο πρώην ΥΠΑΑΤ επί ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστόλου δεν επανεκλέγεται.  

Φθιώτιδος: Εκλέγεται μόνο ο Χρήστος Σταικούρας της ΝΔ (που έπεσε στις 1 από 4 έδρες), ενώ ο πρώην υφυπουργός ΥΠΑΑΤ και γεωπόνος Γιάννης Οικονόμου έμεινε έξω.Τέλος στο ΚΚΕ εάν δεν κρατήσει την έδρα ο Δημήτρης Κουτσούμπας εκλέγεται ο γεωπόνος τέως δημοτικός σύμβουλος Λαμίας Κώστας Μπασδέκης.

Δυτική Ελλάδα

Αιτωλοακαρνανίας: Δεν εκλέγεται ο Σπήλιος Λιβανός πρώην υπουργός ΥΠΑΑΤ αν και πάλι η ΝΔ βγάζει 3 έδρες στο νομό.

Άρτας: Επανεκλέγεται ο Στύλιος Γεώργιος νυν υφυπουργός ΥΠΑΑΤ.

Νότια Ελλάδα

Λακωνίας: Δεν επανεκλέγεται ο Σταύρος Αραχωβίτης αν και κατέλαβε την 1η θέση  ο τελευταίος υπουργός ΥΠΑΑΤ επί ΣΥΡΙΖΑ(καθότι  η έδρα μετατοπίστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ).

Αργολίδος: Επανεκλέγεται ο Ανδρέας Πουλάς υπεύθυνος αγροτικού του ΠΑΣΟΚ

Αχαΐας: Επανεκλέγεται ο Ανδρέας  Κατσανιώτης γεωπόνος και νυν υφυπουργός εξωτερικών υπεύθυνος για αποδήμους, με πιθανή μετατόπιση στο ΥΠΑΑΤ.

Κεφαλλονιάς-Ιθάκης: Δεν κατάφερε να εκλεγεί ο πρώην υπηρεσιακός ΥΠΑΑΤ Ναπολέων Μαραβέγιας και υποψήφιος με την Ν.Δ

Κυκλάδων: Ο  Μάρκος Καφούρος, δεν τα κατάφερε βγήκε 4ος δηλ 1ος επιλαχών βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, γεωπόνος,που είναι μέλος της ΕΘΕΑΣ και Πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιτρισμών Θηραϊκών Προϊόντων-“Santowines”

Ρέθυμνο: Ο νεοεκλεγείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το Ρέθυμνο, Μανόλης Χνάρης τέως αντιπεριφερειάρχης Κρήτης είναι γεωργοκτηνοτρόφος!

Αττική

Αθήνα-τομείς: Δεν εκλέγονται ο Μιχάλης Καρχιμάκης, η Κατερίνα Μπατζελή και ο Κώστας Σκανδαλίδης πρώην υπουργοί ΥΠΑΑΤ επί ΠΑΣΟΚ, ενώ επανεκλέγεται η Μιλένα Αποστολάκη πρώην υφυπουργός ΥΠΑΑΤ.Δεν τα κατάφερε με ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, γεωπόνος και πρώην πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και παλιός γραμματέας προγραμμάτων ΥΠΑΑΤ.

Α’ Ανατολικής Αττικής: Επανεκλέγονται ο πρώην υπουργός ΥΠΑΑΤ Μάκης Βορίδης και ο γεωπόνος Γεώργιος Βλάχος από τη ΝΔ.

Πειραιώς-Β : Η γεωπόνος Διαμάντω Μανωλάκου επανεκλέγεται από το ΚΚΕ .

Επικρατείας: Οι 3 αγρότες υποψήφιοι σε ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ (δηλ οι Άννα Καστάνη-12η θέση, Χρήστος Χρυσολωράς-9η θέση, Ρίζος Μαρούδας-9η θέση) ήταν σε μη εκλόγιμες θέσεις.

Σημείωση: βγήκαν κάποιοι γεωτεχνικοί στην βουλή, οι γεωπόνοι είναι 4ή5 , οι αγρότες όμως ένας !

Δείτε στις φωτό τους/τις 5 γεωπόνους και 1 αγρότη:

Μανόλης Χνάρης, ο μοναδικός αγρότης βουλευτής
Διαμάντω Μανωλάκου
Κώστας Μπασδέκης
Χριστίνα Κοντογιάννη
Ανδρέας Κατσανιώτης
Γεώργιος Βλάχος

Του Ντίνου Μακά

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ