Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Τι ανέφερε η Φώφη Γεννηματά στην ΔΕΘ για πρωτογενή τομέα

Στην ομιλία της η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ.Φώφη Γεννηματά στην ΔΕΘ ανέφερε και κάποια πράγματα για τα αγροτικά. Ενδεικτικά αποσπάσματα :

Αυτό απαιτεί μεγάλες και τολμηρές αλλαγές.

1ον)Νέο παραγωγικό μοντέλο – Ενίσχυση την εγχώριας Παραγωγής

Αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου με επίκεντρο τον αγροδιατροφικό τομέα, τον οικολογικό προσανατολισμό της παραγωγής, τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας σε οργανική διασύνδεση με τον τουρισμό, τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Που σημαίνει νέα χωροταξικά σχέδια, γενναία κίνητρα, αναπτυξιακούς πόλους σε κάθε περιφέρεια που διασφαλίζουν την ισόρροπη και εξωστρεφή περιφερειακή ανάπτυξη.

– Με ειδικό σύστημα υπεραποσβέσεων για πράσινες ιδιωτικές επενδύσεις.

– Με εγχώρια βιομηχανία που εφαρμόζει πράσινες πολιτικές

– Τον μετασχηματισμό/δικτύωση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

– Με στήριξη των ενεργειακών αγροτικών κοινοτήτων, για διείσδυση ΑΠΕ στη γεωργία, με παράλληλη αξιοποίηση των υπολειμμάτων βιομάζας για παραγωγή ενέργειας.

Κίνητρα για εξοικονόμηση υδάτινων πόρων στην παραγωγή και μείωση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων.

Η στήριξη της εγχώριας πράσινης παραγωγής είναι μια πολιτική επιλογή, που διακρίνει τη μια παράταξη από την άλλη.

Για παράδειγμα η ΝΔ επιλέγει να πριμοδοτεί τα ιδιωτικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που εισάγονται, αντί πράσινων επενδύσεων στην εγχώρια παραγωγή και ηλεκτροκίνηση των δημόσιων συγκοινωνιών που μπορούν να δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

2ον ) Πρόγραμμα για «Πράσινες» Δημόσιες Επενδύσεις

Ένα νέο μεγάλο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων θα δημιουργήσει τις αναγκαίες υποδομές. Και ένα ευέλικτο πλαίσιο κινήτρων θα προσελκύσει ξένες και εγχώριες επενδύσεις.

– Επέκταση και αξιοποίηση των τραίνων στις μεταφορές.

– Με εμπροσθοβαρείς παρεμβάσεις για την στήριξη των δημόσιων συγκοινωνιών, τον πλήρη εξηλεκτρισμό τους και την απεξάρτηση τους από καύσιμα.

– Με φορολογικά κίνητρα για την ενεργειακή αναβάθμιση των ιδιωτικών κτιρίων

– Με ανακαίνιση των δημόσιων κτιρίων με στόχο την απεξάρτηση από ορυκτά καύσιμα, την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την ανθεκτικότητα τους στις κλιματικές επιπτώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ