Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022

Τιμές παραλαβής οινοστάφυλων ανακοίνωσε η Ένωση Ηρακλείου

Η ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ενημερώνει τους παραγωγούς – μέλη της για τις τιμές ανά ποικιλία σταφυλιών εσοδείας 2022, όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα. Η ημερομηνία έναρξης παραλαβής θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά οι τιμές είναι οι εξής:

-Ασύρτικο – 0,80 ευρώ

-Θραψαθήρι – 0,70 ευρώ

-Λευκές ποικιλίες (Βιδιανό, Μοσχάτο, Αθήρι κ.α.) – 0,60 ευρώ

-Ερυθρές ποικιλίες – 0,55 ευρώ

-Syrah – 0,45 ευρώ

-Μαντηλάρι – 0,30 ευρώ

-Λιάτικο – 0,45 ευρώ

-Βηλάνα – 0,35 ευρώ

-Κοτσιφάλι – 0,40 ευρώ

-Κοσιφολιάτικο – 0,30 ευρώ

Όσον αφορά την παραλαβή λευκών οινοστάφυλων η Ένωση αναφέρει ότι θα υπάρξει διαφοροποίηση στην τιμή και στην επεξεγασία. Συγκεκριμένα θα είναι:

-0,30 ευρώ το κιλό για λευκά οινοστάφυλα τα οποία ανήκουν σε οινοποιήσιμο κωδικό

-0,25 ευρώ το κιλό για λευκά οινοστάφυλα τα οποία θα οδηγηθούν σε ξεχωριστή διαδικασία επεξεργασίας.

Η παραλαβή οινοστάφυλων θα γίνεται μόνο από παραγωγούς που εμπιστεύτηκαν την Ένωση Ηρακλείου και ενεργοποίησαν τα δικαιώματά τους (επιδότηση) σε αυτή.

Η Οργάνωση συνιστά στους παραγωγούς – μέλη της τα οινοστάφυλα να προσκομίζονται σε πλαστικά κιβώτια (κλούβες) την ίδια ημέρα της κοπής τους και απαρέγκλιτα να τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:Α) Να έχουν ικανοποιητικό βαθμό ωριμότητας τουλάχιστον 12,5 Be για τις ερυθρές ποικιλίες και 12 Be για τις λευκές.

Β) Να μην έχουν μυκητολογική προσβολή (σάπισμα) και ηλιοεγκαύματα

Τόπος παραλαβής των οινοσταφύλων θα είναι το Οινοποιείο στην Παλιανή, καθώς και Υποκαταστήματα Αστερουσίων και Αρκαλοχωρίου όπου η ημερομηνία έναρξης τους θα καθοριστεί από τα αντίστοιχα γραφεία τους. Παραλαβή θα γίνεται και στις Αρχάνες Ηρακλείου.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: (2810) 378110, 792108, 791250 & 6936698241

Υποκ/μα Αρκαλοχωρίου : 28910/22223

Υποκ/μα Αστερουσίων :28930/22309

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ