Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Συνεργασία FMC με Micropep για ανάπτυξη νέων λύσεων βιολογικής ζιζανιοκτονίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τη Micropep για την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας μικροπεπτιδίων για την αντιμετώπιση της διαχείρισης της αντοχής», δήλωσε η Δρ. Kathleen Shelton, εκτελεστική αντιπρόεδρος της FMC και επικεφαλής τεχνολογίας. «Αυτά τα νέα βιομόρια τρόπου δράσης στη γεωργία αντιπροσωπεύουν ένα συναρπαστικό νέο σύνορο. αυτή είναι μια εντελώς νέα λύση σε σύγκριση με ό,τι είναι διαθέσιμη στους καλλιεργητές σήμερα. Αυτή η συμφωνία καταδεικνύει τη συνεχιζόμενη δέσμευσή μας να διαφοροποιήσουμε τον αγωγό Ε&Α παγκόσμιας κλάσης της FMC ώστε να συμπεριλάβει μια ευρύτερη χαρτοφυλάκιο βιολογικών που λειτουργούν σε συνδυασμό με συνθετικά».

Η παγκόσμια αγορά ζιζανιοκτόνων διαμορφώθηκε πάνω από τα 26 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, αποτελούμενη κυρίως από συνθετικά ζιζανιοκτόνα. Ωστόσο υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες στην αγορά για βιοζιζανιοκτόνα που παρέχουν αποτελεσματικό έλεγχο των ζιζανίων, ενώ παράλληλα ελαχιστοποιούν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Η νέα συνεργασία προάγει την ανάπτυξη της τεχνολογίας μικροπεπτιδικού αγωγού της Micropep, ο οποίος έχει αποδείξει αποτελεσματικότητα σε ανθεκτικά ζιζάνια και παθογόνα που απειλούν μεγάλες καλλιέργειες σε όλο τον κόσμο. Για να αντιμετωπίσει τις πιο πιεστικές προκλήσεις της γεωργίας, η FMC επενδύει στην ανακάλυψη και ανάπτυξη νέων τρόπων δράσης και συνεχίζει να χτίζει ένα εκτεταμένο οικοσύστημα συνεργατών για να επιταχύνει την ταχύτητα της καινοτομίας στην προστασία των καλλιεργειών.

«Η Micropep χτίζει την επόμενη γενιά φυσικών λύσεων για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων σε πολλές αγορές και η γεωργία είναι βασικός τομέας εστίασης. Η κλιματική αλλαγή ήδη επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες παράγουν τρόφιμα και χρειάζονται επειγόντως νέες βιώσιμες λύσεις για την προστασία των καλλιεργειών τους», είπε Thomas Laurent, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Micropep. «Αυτή η συνεργασία με την FMC θα επιταχύνει τη διαθεσιμότητα πιο βιώσιμων λύσεων. Συνδυάζοντας την ιδιόκτητη πλατφόρμα ανακάλυψης μικροπεπτιδίων που λειτουργεί με AI και τις ισχυρές επιστημονικές και εμπορικές δυνατότητες της FMC, επιδιώκουμε να αναπτύξουμε ένα επιλεκτικό φυσικό ζιζανιοκτόνο αποτελεσματικό στον έλεγχο των μεγάλων ανθεκτικών ζιζανίων».

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ