Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Συνέπειες της κλιματικής κρίσης στον αμπελοοινικό τομέα

Ημερίδας διοργανώνει ο ΣΕΟ την Δευτέρα 1η Ιουλίου στο Ηράκλειο για τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης στον αμπελοοινικό τομέα και τις πιθανές στρατηγικές αντιμετώπισης τους.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν καταξιωμένοι επιστήμονες και άλλοι επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Ημερίδα σκοπεύει να συνεχίσει τη συζήτηση που ανοίξαμε με το πρώτο συνέδριο για τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης και τις πιθανές στρατηγικές αντιμετώπισής τους. Συγχρόνως θα τεθούν και ειδικότερα θέματα όπως αυτά των πιστοποιήσεων και του ανθρακικού αποτυπώματος, με ιδιαίτερη αναφορά στην Κρητική αμπελουργία και την βιωσιμότητά της. 

Η οργάνωσή της Ημερίδας αλλά και της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου μας στην Κρήτη, μιας από τις 6 περιφέρειες μέλη του ΣΕΟ σύμφωνα με το νέο του καταστατικό, έχει στόχο να δώσει την δυνατότητα αμεσότερης συμμετοχής των μελών μας στις συζητήσεις και τις διαδικασίες, συμβάλλοντας  στην ανάδειξη των ιδιαίτερων θεμάτων που απασχολούν την περιφέρεια.

 Σας καλούμε να παρακολουθήσετε τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και την ανταλλαγή απόψεων που θα ακολουθήσει.

Στόχος μας είναι η διαμόρφωση θέσεων για τις δράσεις που πρέπει να αναλάβει ο Σύνδεσμος και ο κλάδος γενικότερα, σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, ώστε να δημιουργηθεί μια σταθερή και εμπεριστατωμένη στρατηγική αντιμετώπισης αυτής της τεράστιας κρίσης που βρίσκεται μπροστά μας. Μιας κρίσης που απειλεί την βιωσιμότητα του τομέα και την από αιώνων παραδοσιακή ύπαρξη των αμπελώνων και της οινοποιίας στον Ελλαδικό χώρο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ