Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Αμαρίου Ρεθύμνου κ Παντελή Μουρτζανό και Δημήτριο Παπαγιαννίδη

Στην τεχνική σύσκεψη που ακολούθησε συζητήσαμε για την πορεία υλοποίησης των επικείμενων προκηρύξεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2021-2022. Ειδικότερα τονίσθηκε το επιτακτικό πρόβλημα άρδευσης που αντιμετωπίζουν οι παραγωγικές καλλιέργειες του Ρεθύμνου από τη μη κανονική λειτουργία των αρδευτικών δικτύων. Κύρια απασχόληυση είναι η κτηνοτροφία ενώ γεωργικά προϊόντα του νομού είναι οι ελιές, σιτηρά, αμπελώνες για οινοποίηση, σταφίδες και σταφύλια για επιτραπέζια χρήση, κηπευτικά υπό κάλυψη, κηπευτικά, αφού αν και είναι ένα από μέτριο σε δυνατότητες υδατικό διαμέρισμα της χώρας, είναι τυχερό λόγω του ηπίου κλίματος, ενώ έχουν υλοποιηθεί και προγραμματίζονται μία σειρά έργων, για να αντιμετωπισθεί το έλλειμμα σε σύγχρονα και καινοτόμα υπόγεια αρδευτικά δίκτυα. ελιές, τα κηπευτικά, οι δενδρώδεις καλλιέργειες όπως μηλιές δαμασκηνιές, τα δημητριακά, τα λαχανικά, τα αμπέλια και τα φυτώρια καρποφόρων δέντρων.

Ο κ Δήμαρχος ευχαρίστησε για την έγκριση της προτάσης του δήμου Αμαρίου, για την κατασκευή και βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας με επαρκή τεχνικά χαρακτηριστικά με προυπολογισμό 1 εκατ. €, γιατί λόγω του αναγλύφου εμποδίζεται η ανάπτυξη της φυτικής και ζωικής παραγωγής, ιδιαίτερα της κτηνοτροφίας με την παραγωγή κρέατος και τυροκομικών προϊόντων. Ταυτόχρονα ο Δήμος προτείνει να υλοποιηθούν και προγραμματίζονται μία σειρά έργων, για να αντιμετωπισθεί το έλλειμμα σε σύγχρονα και καινοτόμα υπόγεια αρδευτικά δίκτυα. Ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα από τον κ Υπουργό γιατί η αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γεωργικές περιοχές είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Πρωθυπουργού και του ΥΠΑΑΤ.

Συζητήσαμε για ένα σχέδιο δράσης με συγκεκριμένα έργα, κυρίως μεσαία έως 2,2 εκατ. € εγγειοβελτιωτικά έργα που αφορούν αγωγούς μεταφοράς, δευτερεύον και τριτεύον αρδευτικό δίκτυο, ομβροδεξαμενές και συνοδά καινοτόμα έργα του ΠΑΑ 2023 -2027. Στόχος η ολοκλήρωση ενός αναπτυξιακού, βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ