Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

Συνάντηση Γεωτεχνικών με Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη Γιώργο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των γεωτεχνικών για την συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ατιτικής τέθηκε το θέμα της υποστελέχωσης υπηρεσιών,αναλυτικότερα:

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΟΓΕΔΥ με τον Περιφερειάρχη Αττικής κο Γ. Πατούλη. Στην συνάντηση από μεριάς ΠΟΓΕΔΥ το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος Ν. Κακαβάς, ο Ταμίας Σ. Λαμπρόπουλος και οι Πρόεδροι της ΠΕΚΔΥ Β. Ζαφειροπούλου, ΠΣΙΔ Δ. Βάτσος και ΠΑΣΥΓΕΔΗ Ν. Σιδηρόπουλος. Στην συνάντηση εκτός από τον Περιφερειάρχη παρών ήταν και ο Εκτελεστικός Γραμματέας.

Στην συνάντηση θίχτηκαν ζητήματα που απασχολούν τους Γεωτεχνικούς της Περιφέρειας Αττικής όπως:

  • H υποστελέχωση του συνόλου των Υπηρεσιών. Η Πρόεδρος της ΠΕΚΔΥ αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα για άμεση πρόσληψη Κτηνιάτρων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, ιδιαίτερα και στην Αττική και σε περιοχές όπως η Ανατολική Αττική. Το Μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΓΔΥ Σ. Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε στην προβληματική λειτουργία πολλών Γεωπονικών Υπηρεσιών λόγω ελλείψεων Γεωπόνων με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Δ.Α.Ο.Κ. Δυτικής Αττικής. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο Πρόεδρος του ΠΣΙΔ Δ. Βάτσος.
  • Ο υπό επεξεργασία Οργανισμός της Περιφέρειας όπου ζητήθηκε η διατήρηση και αναβάθμιση Διακριτών Γεωτεχνικών Δομών με κάθετη οργάνωση σε επίπεδο Περιφέρειας για τον καλύτερο συντονισμό των εργασιών. Ειδικά ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΓΕΔΗ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα άρσης της στρέβλωσης που δεν επιτρέπει σε Γεωλόγους να καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης σε Υπηρεσίες σχετικές με το γνωστικό τους αντικείμενο.
  • Λειτουργικά θέματα όπως διασφάλιση μέσων και υποστήριξης για την διενέργεια ελέγχων και άμεση γρήγορη καταβολή των εξόδων μετακίνησης στους Συναδέλφους ώστε να μην αναγκάζονται να «δανείζουν» με δικά τους χρήματα τις Υπηρεσίες.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΓΕΔΥ ανέφερε ότι η Ομοσπονδία είναι δίπλα στους Συναδέλφους των Περιφερειών οι οποίοι μπορεί να αποτελέσουν τον ανθρώπινο πυλώνα τοπικής ανάπτυξης, στηρίζουν δε το έργο του Υπ.Α.Α.Τ. σε καθημερινή βάση.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα περαιτέρω «απογαλακτισμού» των Περιφερειών από το κράτος και στην προσπάθεια που θα καταβληθεί για προσλήψεις προσωπικού στην Περιφέρεια Αττικής. Δεσμεύτηκε ότι θα είναι σε επαφή με την Ομοσπονδία για το θέμα της κατάρτισης του Οργανισμού, ιδιαίτερα όσον αφορά στις Γεωτεχνικές Υπηρεσίες τον ιδιαίτερο ρόλο των οποίων αναγνωρίζει.

Από το Δ.Σ. της ΠΟΓΕΔΥ

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ