Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Στρατηγική συνεργασία Anthesis & Corteva Agriscience Hellas για τη διάθεση καινοτόμου προϊόντος φυτοπροστασίας

Τη στρατηγική συμφωνία για τη διάθεση ενός καινοτόμου προϊόντος, του βιο-εντομοκτόνου του Bolldex στην Eλληνική αγορά, ανακοίνωσαν η Anthesis & Corteva Agriscience Hellas

Η συμφωνία έρχεται να ενώσει τη τεχνογνωσία δύο ηγετικών εταιρειών στον τομέα των αποτελεσματικών και ταυτόχρονα βιώσιμων λύσεων φυτοπροστασίας.

Το πολυετές πλάνο ανάπτυξης του Bolldex έχει σχεδιαστεί με στόχο να καλύψει τις εξειδικευμένες ανάγκες των Eλληνικών αγροτικών επιχειρήσεων για βιώσιμες, υψηλής τεχνολογίας λύσεις. Το Bolldex θα διατίθεται Πανελλαδικά από το πολυδύναμο δίκτυο διανομής της Corteva Agriscience Hellas. Παράγεται από τον Ελβετικό όμιλο Andermatt Group, o οποίος πρωτοπορεί παγκοσμίως στην ανάπτυξη, παραγωγή και υποστήριξη λύσεων για την αειφόρο γεωργία.

Το Bolldex βασίζεται σε έναν φυσικά απαντώμενο εντομοπαθογόνο ιό για τον έλεγχο του πράσινου σκουληκιού, Helicoverpa armigera, που προσβάλλει το βάμβακι, το καλαμπόκι και άλλες σημαντικές καλλιέργειες. Είναι προϊόν μακρόχρονης βιο-τεχνολογικής έρευνας και δοκιμών και διακρίνεται για την πολύ υψηλή αποτελεσματικότητά του στη διαχείριση του εντόμου στόχου. Αποτελεί το πλέον αξιόπιστο βιοπροστατευτικό στα προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης του Πράσινου Σκουληκιού για τους Έλληνες παραγωγούς.

Όπως επισημαίνει ο κ. Γιώργος Κομιανός, ιδρυτής και CEO της Anthesis: «Πιστοί στη δέσμευσή μας να παρέχουμε στους Συνεργάτες μας τις πλέον τεχνολογικά εξελιγμένες λύσεις βιοπροστασίας εγκαινιάζουμε τη στρατηγική συνεργασία της Andermatt Group με την Corteva Agriscience στην Ελληνική αγορά. Μία συμφωνία που μας καθιστά στρατηγικό εταίρο στο μετασχηματισμό της Ελληνικής Γεωργίας σύμφωνα με τις οδηγίες της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ και τους στόχους της Πράσινης Ανάπτυξης-Green Deal, που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη της».

«Από σήμερα το πανελλαδικό δίκτυο διανομής μας ενισχύεται με μία πρωτοποριακή λύση ολοκληρωμένης διαχείρισης που ανταποκρίνεται στα πρότυπα της αειφορίας της Ελληνικής Γεωργίας. Η συνεργασία με τον Όμιλο Andermatt Group και τη θυγατρική του Anthesis επιβεβαιώνει την ηγετική μας θέση στην ελληνική αγορά και μας καθιστά τον πλέον αξιόπιστο σύμμαχο των Ελλήνων παραγωγών στην εξασφάλιση βιώσιμων φιλοπεριβαλλοντικών λύσεων», τονίζει η Χριστίνα Λεγάκη, CEO της Corteva Agriscience Hellas.

Μάθετε περισσότερα για το Bolldex στο www.corteva.gr  


Anthesis, μέλος του Ομίλου Andermatt

Tα τελευταία 15 χρόνια έχει αναπτύξει το ευρύτερο και πλέον αξιόπιστο χαρτοφυλάκιο βιοπροστατευτικών και βιοδιεγερτών δίνοντας ολοκληρωμένες λύσεις μηδενικών υπολειμμάτων για τις πιο σημαντικές καλλιέργειες στην Ελληνική επικράτεια. Διαθέτει υψηλό επίπεδο εμπειρίας και εξειδίκευσης στα ολοκληρωμένα προγράμματα φυτοπροστασίας και στην τεχνική υποστήριξη επί του αγρού. H Anthesis, θυγατρική του Ελβετικού Ομίλου Andermatt Group, επιβεβαιώνει τον ηγετικό της ρόλο στην πράσινη μετάβαση της Ελληνικής Γεωργίας με την συνεχή έρευνα, ανάπτυξη και ορθή τοποθέτηση πλήθους αξιόπιστων και καινοτόμων προϊόντων του ομίλου και των συνεργατών του.

Corteva Agriscience Hellas

Η CORTEVA AGRISCIENCE HELLAS έχει στόχο την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων σε κάθε παραγωγό διαθέτοντας ένα μοναδικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων. Οι λύσεις της Corteva Agriscience ξεκινάνε από τους κορυφαίους σπόρους PIONEER®, τα προϊόντα φυτοπροστασίας και θρέψης και συνεχίζουν σε πιο καινοτόμες υπηρεσίες ψηφιακής γεωργίας. Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Corteva Agriscience καλύπτει πλήρως τις αροτραίες καλλιέργειες (καλαμπόκι, βαμβάκι, σιτάρι, ηλίανθος, ελαιοκράμβη κ.λ.π), τις πολυετείς (δενδρώδεις, ελιά, αμπέλι) και τα κηπευτικά. Με την Corteva, κάθε παραγωγός ανεξαρτήτως του μεγέθους του και κάθε επαγγελματίας στον τομέα της γεωργίας, έχει δίπλα του έναν κορυφαίο σύμμαχο που του παρέχει ανά πάσα στιγμή καθοδήγηση και υποστήριξη.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ