Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Στους δρόμους πάλι οι αγρότες της Ηλείας για την τιμή της σταφίδας

Την θεσμοθέτηση και διασφάλιση κατώτατης εγγυημένης τιμής ζητούν οι καλλιεργητές της σταφίδας που για ακόμα μία φορά κατέβηκαν στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι η συμφωνία για 1,40 το κιλό της κορινθιακής αγορά από τον παραγωγό δεν εφαρμόστηκε ποτέ και οι δεσμεύσεις, όπως είπαν οι ίδιοι, δεν ήταν τίποτα άλλο από λόγια του αέρα.

Μάλιστα, επειδή πλησιάζει το τέλος του μήνα όπου οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν παραδώσει τιμολόγια με πώληση 150 κιλά ανά στρέμμα, τουλάχιστον, για να πάρουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση, οι έμποροι αφήνουν τον καιρό να περνάει πιέζοντας ασφυκτικά, όπως λένε οι ίδιοι οι αγρότες, για να αγοράζουν με 50,60,70, και 80 λεπτά το κιλό.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου οι αγρότες με γεωργικά μηχανήματα και οχήματα έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου και κατέληξαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας όπου είχαν συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο.

Ο κ. Γιαννόπουλος τους επεσήμανε πως κατανοεί το πρόβλημά τους και το συμμερίζεται αλλά δεν εμπίπτει στην δικιά του αρμοδιότητα και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι παρέμβαση με επιστολή στον Υπουργό. Κάτι που, όπως είπε, είχε κάνει και στον παρελθόν μαζί με τον Περιφερειάρχη. Μάλιστα δεσμεύθηκε ότι σήμερα κιόλας θα φύγει η επιστολή προς τον κ. Λιβανό με τα αιτήματα των παραγωγών για την επίλυση του προβλήματος.

ΠΗΓΗ : ΕΡΤ

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ