Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2021

Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ελληνικών και ξένων, κατέλαβε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ στο διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2021, με μερίδιο αγοράς  της τάξης του 19,6%  και αθροιστική αξία των συναλλαγών των χρεογράφων ύψους 5,73 δισ.ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, την πρώτη θέση είχε η εταιρεία και το μήνα Οκτώβριο, με συναλλαγές 640,65 εκ.ευρώ και μερίδιο αγοράς 27,24%.

Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ενισχύει σταθερά το μερίδιό της στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και από το 10% του 2017, υπερέβη το 17% το 2019 και το 19% το 2020, κατακτώντας και τις δύο χρονιές την πρώτη θέση, ενώ προσεγγίζει το 20% το δεκάμηνο φέτος, παραμένοντας η βασική επιλογή των ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις συναλλαγές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Εurobank Equities με μερίδιο 18,62% και στην τρίτη, η Euroxx Χρηματιστηριακή, με μερίδιο αγοράς 11,62%.

Επισυνάπτεται ο πίνακας με τα μερίδια αγοράς των χρηματιστηριακών εταιρειών για το δεκάμηνο και τον μήνα Οκτώβριο.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ