Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Στην Πιερία ο υπ. Γεωργίας της Γερμανίας

Στην Πιερία βρέθηκε ο υπουργός Τροφίμων, Γεωργίας και Προστασίας των Καταναλωτών,

Τον υπουργό συνόδευε ο συμπολίτης μας, μουσικοσυνθέτης, Αλέξανδρος Καρόζας, ο οποίος διαμένει στη Γερμανία και είναι  διοργανωτής μεγάλων μουσικών συναυλιών στο εξωτερικό. Να σημειωθεί ότι ο κ. Καρόζας είναι συνεργάτης του Festival Olympus και υπεύθυνος διοργάνωσης της συναυλίας του Γιώργου Νταλάρα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Αυγούστου(δηλ αύριο) στο αρχαίο θέατρο Δίου.

Τις δύο μέρες που διέμενε ο Γερμανός υπουργός στην Πιερία, ξεναγήθηκε από τον  πρόεδρο του ΟΡΦΕΟ, Γρηγόρη Παπαχρήστο, στο μουσείο και το αρχαιολογικό πάρκο Δίου, στον Όλυμπο, στο μουσείο πληροφόρησης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, στον παλιό Άγιο Διονύσιο, στο καταφύγιο Πριόνια, όπου και του παρατέθηκε γεύμα με παραδοσιακά τοπικά εδέσματα.

Επίσης επισκέφθηκε κτήματα με ακτινίδια και σταφύλια της περιοχής του Δίου, καθώς και το εργοστάσιο εμφιάλωσης «Νερό Διός».

Την αποστολή συνόδευαν ο κ. Αλέξανδρος Καρόζας και ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Ολύμπου, κ. Νίκος Λακασάς.

Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε πως ήταν μεν ενημερωμένος για την Πιερία και για το Φεστιβάλ Ολύμπου, αλλά κατά πως δήλωσε έμεινε έκπληκτος από τις απαράμιλλές φυσικές ομορφιές,  τις σύγχρονες καλλιέργειες και τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα καθώς και την ποιότητα των παραστάσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Μεγάλη εντύπωση  προκάλεσε στον υπουργό, το υπερσύγχρονο εργοστάσιο «Νερό Διός», το οποίο εξάγεται ήδη και στη Γερμανία.

Ο κ. Τζεμ έμεινε επίσης κατενθουσιασμένος από την ελληνική κουζίνα και γενικότερα από τη φιλοξενία που έτυχε στην Πιερία.  Αποχωρώντας δήλωσε: «Θα επανέλθω σίγουρα, είτε με την ιδιότητα του υπουργού, είτε του επισκέπτη για διακοπές με την οικογένεια μου. Ευχαριστώ το φίλο μου Αλέξανδρο Καρόζα, ευχαριστώ τον πρόεδρο του Φεστιβάλ Ολύμπου, ευχαριστώ την Πιερία, ευχαριστώ την Ελλάδα»

Σε αμπέλια
Σε ακτινίδια

Πηγή: Ολύμπιο Βήμα

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ