Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Στην Αλμωπία οι αγρότες μετά από κεράσι,σπαράγγι,δαμάσκηνο, μπαίνουν και στο ακτινίδιο

Με διπλασιασμό τζίρου έκλεισε το 2020 για τη Συνεργασία Παραγωγών Αλμωπίας, που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια να δραστηριοποιείται στην παραγωγή, τυποποίηση και διάθεση σπαραγγιών, κερασιών και δαμάσκηνων. “Υπολογίζουμε ότι το 2020, ο τζίρος έκλεισε στα €1,6 εκατ., ενώ το 2019 ήταν €900 χιλ.”, αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής, Χρήστος Τρύπκος, συμπληρώνοντας ότι την περασμένη χρονιά αυξήθηκαν και οι συνεργαζόμενοι παραγωγοί. “Αυτήν τη στιγμή έχουμε 50 παραγωγούς από τους 30, που είχαμε το 2019”. Επισημαίνει, μάλιστα, ότι από την επόμενη χρονιά στόχος είναι ο συνεταιρισμός να μπει και στο ακτινίδιο. “Ήδη, έχουμε ξεκινήσει ενέργειες για να εντάξουμε το  ακτινίδιο στην παραγωγή μας και, μέσα στη νέα χρονιά, θα είναι μία από τις καλλιέργειες, με τις οποίες θα ασχολούνται οι συνεταιριστές”.

Μέσω συνεργατών εξαγωγέων μπήκε σε μεγάλες αλυσίδες

Σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές, ο ίδιος εξηγεί ότι “Δεν κάνουμε απευθείας εξαγωγές, οι συνεργάτες παραλαμβάνουν το προϊόν και το διαθέτουν σε ξένες αλυσίδες, όπως η Carrefour, η Lidl και η Edeka”. Συμπληρώνει μάλιστα ότι στα πλάνα είναι και η επέκταση των εξαγωγών και σε άλλες χώρες. “Θα εστιάσουμε σε Ευρώπη και Αμερική, κυρίως με το ακτινίδιο, από το 2022 και μετά”.

Στόχος τα super market στην Ελλάδα και οι επενδύσεις

Όπως αναφέρει ο κ. Τρύπκος, στόχος του Συνεταιρισμού είναι να μπει στις μεγάλες αλυσίδες retail της Ελλάδας από τη νέα χρονιά. “Το 10% του τζίρου είναι στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις μικρές αγορές, αλλά στόχος είvαι να μπούμε και στα super market από την επόμενη χρονιά, δίνοντας έμφαση στην ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα, θέλουμε να βάλουμε το ακτινίδιο στην ελληνική αγορά και σταδιακά να αυξηθεί το ποσοστό των προϊόντων της Συνεργασίας που διατίθεται στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στο HoReCa”. Το επενδυτικό πλάνο €600 χιλ. αφορά στη δημιουργία ιδιόκτητων εγκαταστάσεων με διαλογητήριο, ψυγεία και εξοπλισμό τυποποίησης. “Είναι ένα φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το 2021 και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2023”.

Ο διευθυντής Χρήστος Τρούπκος

 Ενσωματωμένη εικόνα

Πηγή: FNB DAILY-Στέλλα Αυγουστάκη

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ