Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Πυρά γεωτεχνικών στα ΦΡΟΥΤΟΝΕΑ για αήθεις επιθέσεις

Οι αήθεις επιθέσεις σε εργαζομένους στον Δημόσιο τομέα δεν είναι κάτι καινούργιο, η εμμονή όμως των επιθέσεων συγκεκριμένου εντύπου με την επωνυμία ΦΡΟΥΤΟΝΕΑ, γνωστής ιδιοκτησίας και εκμετάλλευσης, με την Δ/νση Προγραμματισμού & Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Υπ.Α.Α.Τ. ξεπερνά πλέον τα συνήθη και ανεκτά όρια.

Είναι γνωστό στους πάντες, καλόπιστους, ότι τα προηγούμενα έτη γινόταν υποδοχή αιτήσεων ένταξης στο Υπομέτρο 4.2. Το σύνολο των αιτήσεων που υποβλήθηκαν έπρεπε στην συνέχεια να αξιολογηθεί, να ενταχθεί και εν συνεχεία, μέσα σε συγκεκριμένες προθεσμίες να υποβληθούν φάκελοι πληρωμών. Ο έλεγχος των φακέλων πληρωμών είναι μια χρονοβόρα διαδικασία λόγω του απαιτητικού θεσμικού πλαισίου που επιβάλλεται από την ΕΕ. Η όλη αυτή διαδικασία συνδυαζόμενη με την υποστελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό, δεν αποτελούν παράγοντες ευκολότερης ολοκλήρωσης των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε και η Ομοσπονδία έχει ζητήσει επανειλημμένα την δημιουργία μητρώου αξιολογητών – ελεγκτών στο Π.Α.Α. ώστε όλοι οι Συνάδελφοι να μπορούν να συνεισφέρουν στην διεκπεραίωση των φακέλων, δυστυχώς έως σήμερα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.

Παρόλα αυτά η Υπηρεσία είναι πάντα διαθέσιμη στους Φορείς και δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα όπως διακαώς εμφανίζει το έντυπο που προαναφέρθηκε, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν αναγραφές ότι κάποιοι επιθυμούν να δημιουργήσουν ομάδα για να κινηθούν νομικά. Μάλλον κάποιοι ή ακόμη και κάποιος επιθυμεί να «συντμήσει» τους απαραίτητους ελέγχους ώστε να υπάρξει η απαραίτητη ευελιξία για να κινηθεί ευκολότερα το χρήμα, τι χρειάζονται άλλωστε οι έλεγχοι, μπορεί στην συνέχεια οι Βρυξέλλες με τις οποίες απειλεί το έντυπο να κάνουν εθνικούς καταλογισμούς, οι επενδυτές θα πάρουν τα χρήματά τους και όλοι μαζί οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν τους καταλογισμούς.

Πέρα όμως από τα παραπάνω το έντυπο αυτό δεν περιορίζεται μόνο στην άσκηση ψυχολογικού εκβιασμού στους Συναδέλφους αλλά επιπλέον και στην συκοφαντική δυσφήμιση αυτών μέσα από χαρακτηρισμούς ως «αργυρώνητους» αλλά και «ευθυνόφοβους». Η Ομοσπονδία καταδικάζει απερίφραστα τους χαρακτηρισμούς αυτούς, και ζητά να ανακαλέσουν τις προσβολές εναντίον δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι ουδεμία εξωυπηρεσιακή σχέση έχουν με «επενδυτές» τους οποίους όμως γνωρίζει και δεν κατονομάζει το έντυπο και οφείλουν να απευθυνθούν άμεσα στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές καταθέτοντας αποδεικτικά στοιχεία.

                                                                                         Για το Δ.Σ. της ΠΟΓΕΔΥ

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ