Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Πτώση στις τιμές των βασικών αγροτικών προϊόντων μέχρι και 43%

Σε πτώση βρίσκονται οι τιμές χονδρικής στα βασικά αγροτικά προϊόντα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η Κεντρική Αγορά Αθηνών. Πρόκειται για προϊόντα πρώτης κατανάλωσης στο τραπέζι τόσο των νοικοκυριών, όσο και των εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη τη χώρα, όπως είναι τα μαρούλια, οι ντομάτες, τα λεμόνια κλπ.

Πιο συγκεκριμένα, η τιμή στα μαρούλια έχει υποχωρήσει έως και 43%, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία φέτος τον Αύγουστο πωλούνται στη χονδρική από 0,35 έως 0,40 ευρώ το κιλό, όταν τον Αύγουστο του 2021 πωλούνταν 0,70 ευρώ. Αντίστοιχη μείωση παρουσιάζουν και οι λόλες – κόκκινες και πράσινες, που πωλούνται σήμερα από 0,40 ως 0,45 ευρώ το κιλό όταν πέρυσι τέτοια εποχή είχαν από 0,70 ως 0,75 ευρώ το κιλό. Μείωση δηλαδή έως 40%.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτές τις τιμές προμηθεύονται τα βασικά αγροτικά προϊόντα όχι μόνα τα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά αυτή την περίοδο τα νησιά και οι τουριστικοί προορισμοί. Σε πτώση βρίσκεται και η τιμή της ντομάτας που στη χονδρική πωλείται πλέον από 0,70 έως 1,10 ευρώ, όταν πέρυσι τον Αύγουστο πωλούνταν 1,30 ευρώ το κιλό.

Στα λεμόνια η πτώση στην τιμή της χονδρικής είναι στο -31%, καθώς αυτές τις μέρες μπορεί κάποιος να τα προμηθευτεί από 0,95 – 1,10 ευρώ, όταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι τα αγόραζε από 1,50 έως 1,60 ευρώ το κιλό.

Ακολουθεί ο πίνακας με τις τιμές των βασικών αγροτικών προϊόντων:

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ