Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Πρωθυπουργέ, γιατί καθυστερεί το φράγμα της Σκοπιάς Φαρσάλων;

Αξιότιµε κύριε πρωθυπουργέ,

Δυστυχώς, αν και θα επιθυμούσα πολύ να συνομιλήσω μαζί σας για θέματα ανάπτυξης κάτω από άλλες συνθήκες, τα τρομακτικά καιρικά φαινόμενα δεν μας το επιτρέπουν.

Πριν από ακριβώς τρία χρόνια, με επιστολή μου στις 16-10-2020 σας εξηγούσα τους λόγους που το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» προκάλεσε τεράστιες καταστροφές που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.

Σήμερα, παρότι ο όγκος του νερού που έπεσε είναι τριπλάσιος, ίσως και τετραπλάσιος από τότε, πάλι αν είχαν προλάβει να γίνουν κάποια φράγματα οι καταστροφές προς κάθε κατεύθυνση θα ήταν μικρότερες.

Μηδενιστής δεν ήμουν ποτέ, ούτε τώρα θα γίνω, όμως έχουν περάσει τρία ολόκληρα χρόνια και η κατασκευή του φράγματος της Σκοπιάς Φαρσάλων, που έχει εγκριθεί, βρίσκεται ακόμη στη δεύτερη φάση των μελετών και από ό,τι δείχνουν τα πράγματα θα αργήσει πολύ ακόμη να ξεκινήσει.

Κύριε πρωθυπουργέ, τέτοια έργα μείζονος και υψίστης σημασίας πρέπει να εκτελούνται σε όλα τους τα στάδια με αστραπιαίες διαδικασίες και όχι πρόχειρα.

Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμώ την καλή πρόθεση της κυβέρνησής σας να επιτελέσει παραγωγικό έργο, όμως όλα και όλοι σε αυτήν τη ζωή κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Η χώρα μας έχει ανάγκη από έργα υποδομής και ουσίας που θα επιφέρουν ανάπτυξη στον τόπο μας.

Ζητήστε από τους υπουργούς σας να δουλέψουν και να είναι αποτελεσματικοί. Το ίδιο κάντε και με τους βουλευτές σας. Ζητήστε από όλα τα κόμματα της Βουλής να συνεισφέρουν θετικά και όχι να κάνουν στείρα αντιπολίτευση.

Ελληνες πολίτες ζουν σε αυτή τη χώρα και πρέπει να συνεχίσουν να ζουν και να παράγουν. Οταν υποχωρήσουν τα νερά, να καταγραφούν οι καταστροφές άμεσα και να δοθούν δίκαιες και βιώσιμες αποζημιώσεις στους ανθρώπους της παραγωγής.

Οι αγρότες, που είναι οι στυλοβάτες της ελληνικής οικονομίας, χρειάζονται τώρα πιο πολύ από ποτέ τη στήριξη του κράτους. Εχοντας την πεποίθηση ότι οι παραπάνω γραμμές δεν θα πάνε χαμένες, παραμένουμε ψύχραιμοι και ελπίζουμε για το καλύτερο.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά,

Γιώργος Δρόσος

Αγρότης

Φάρσαλα

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργε, 
  Επανέρχομαι και θέλοντας να δωθεί επιτέλους λύση για την σωτηρία της Θεσσαλίας καταθέτω τις προτάσεις μου χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο.  Παράλληλα με την διαδικασία των αποζημιώσεων και των προσπαθειών αποκατάστασης των καταστροφών πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα και με αστραπιαίες διαδικασίες οι μελέτες και κατασκευές όσων φραγμάτων χρειάζονται για να θωρακιστει ο πλουσιότερος και παραγωγικότερος κάμπος της Ευρώπης.  Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά θα χρειαστούν πάνω από 20 (είκοσι) δισεκατομμύρια για να σηκώσει κεφάλι ο τόπος μας.  Επίσης δεν μπορώ να γνωρίζω τι σας λένε οι σύμβουλοι σας αλλά η Θεσσαλία και η Βόρεια Φθιώτιδα νοσούν βαρειά και αργοπεθαίνουν.  Όμως όπως σας είχα προειδοποιήσει και με την επιστολή μου στις 16-10-2020 μετά το καταστροφικό πέρασμα του Ιανου, όσα λεφτά και αν δινόταν αν δεν γινόταν τα φράγματα θα είχαμε τα ίδια και χειρότερα.  Και δυστυχώς λυπάμαι πολύ και θλίβομαι που δικαιώθηκα.  Η κατασκευή όσων φραγμάτων πρέπει να γίνουν είναι επιτακτική.  Τα τελευταία 50 χρόνια πλην του φράγματος του Σμοκόβου κανένα άλλο έργο υποδομής συγκράτησης των υδάτων δεν έγινε στην Θεσσαλία μας.  Έπρεπε να γίνουν βιβλικές καταστροφές για να αφυπνιστουμε κύριε πρωθυπουργε.  Αν πραγματικά αφυπνίστηκε το συντεταγμένο κράτος ας το αποδείξει τώρα.     Σας ευχαριστώΕλπίζοντας για το καλύτερο        Με σεβασμό

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ