Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Προώθηση ελληνικών προϊόντων σε αλυσίδα καταστημάτων στη γερμανική αγορά

Στις 21.7.2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπογράφοντος και των στελεχών του Γραφείου μας με υπευθύνους της αλυσίδας καταστημάτων χονδρικής πώλησης τροφίμων και ποτών Hamberger Großmarkt GmbH με σκοπό την προώθηση ελληνικών τροφίμων και ποτών στη γερμανική αγορά.

Η Hamberger, η οποία λειτουργεί με το σύστημα cash and carry στο πρότυπο της πολύ γνωστής αμερικανικής Costco, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων χονδρικής πώλησης τροφίμων και ποτών με έδρα τη Βαυαρία (το κεντρικό κατάστημα έκτασης 14.000 τ.μ. και τα γραφεία διεύθυνσης βρίσκονται στο Μόναχο, ενώ διατηρεί καταστήματα σε Βερολίνο και Σαξονία-Άνχαλτ) με πωλήσεις περίπου 250 εκατ. ευρώ ετησίως και 500 εργαζόμενους. Το πελατολόγιο της Hamberger αποτελείται αποκλειστικά από επιχειρήσεις των κλάδων γαστρονομίας, υπηρεσιών τροφοδοσίας και φιλοξενίας (ξενοδοχεία).

Ο κ. R. Decker ανταποκρίθηκε πρόθυμα στην πρόταση μας να συμμετάσχει ο υπεύθυνος αγορών του ομίλου για ιχθυηρά στην επιχειρηματική αποστολή την οποία διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο στο Μεσολόγγι από 16 έως 19 Σεπτεμβρίου και δεσμεύτηκε να εξετάσει τις προτάσεις μας σχετικά με νέα προϊόντα, προκειμένου να έρθει σε άμεση επαφή με τις αντίστοιχες επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να περιληφθούν στον κατάλογο προμηθευτών του ομίλου. Όπως επεσήμανε, το σημαντικότερο ανασταλτικό πρόβλημα για ανάπτυξη νέων εμπορικών συνεργασιών είναι το θέμα των logistics και η δυνατότητα διάθεσης σημαντικών ποσοτήτων σε μεγάλες συσκευασίες και σε  σταθερή βάση.

Παρακαλούμε οι επιχειρήσεις οι οποίες ενδιαφέρονται για συνεργασία με την εταιρία Hamberger Großmarkt GmbH, να επικοινωνήσουν με το Γραφείο μας προκειμένου να προωθήσουμε σχετικά αιτήματα και προτάσεις στους υπευθύνους της αλυσίδας καταστημάτων Hamberger.

Θα σας τηρήσουμε ενήμερους για περαιτέρω επί του θέματος εξελίξεις.

Με εκτίμηση,

Νικόλαος Μπελιάς
Σύμβουλος ΟΕΥ Α’

Γενικό Προξενείο Μονάχου
Γραφείο Ο.Ε.Υ.

Mit freundlichen Grüßen

Dr. Nikolaos Belias
Leiter der Wirtschafts- und Handelsabteilung

Griechisches Generalkonsulat in München
Möhlstraße 22, D – 81675 München

Tel: +49 89 9988 6713

Fax: +49 89 9988 6721

E-Mail: [email protected]

URL: www.agora.mfa.gr

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ