Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας: απαντήσεις αναζητά ο βουλευτής κ.Π.Μαντάς

Το ζήτημα της ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας επαναφέρει στο προσκήνιο ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ζητώντας απαντήσεις από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με Επίκαιρη Ερώτησή του που έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί τη Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 στις 9:30 το πρωί στη Βουλή.

Η ερώτηση του κ. Μαντά έρχεται στον απόηχο της πρόσφατης απόφασης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Γεωργαντά με την οποία εντάχθηκε εκ νέου ο όρος “Καλαμάτα” ως συνώνυμο της ποικιλίας ελιάς Καλαμών. Στην ερώτησή του ο βουλευτής αναφέρεται στην εισήγηση της υπηρεσίας του υπουργείου στην οποία βασίστηκε η υπουργική απόφαση, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα ότι «δεν τεκμηριώνεται η πλήρης τήρηση των προϋποθέσεων» που τίθενται από την ΕΕ.

Ο κ. Μαντάς ζητά να μάθει αφενός με ποιον τρόπο προστατεύονται τα ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόντα του τόπου μας, όταν ένα προϊόν με προστατευόμενη ονομασία όπως η ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας αντιμετωπίζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Αφετέρου ζητά να λάβει απαντήσεις για το σχεδιασμό του υπουργείου σχετικά με τη βιωσιμότητα των Ελλήνων παραγωγών, με βάση το νέο τοπίο που διαμορφώνεται μέσω της απόφασης.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ