Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ποιοι οι δικαιούχοι επιστροφής ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου, ποιες οι αλλαγές, πως θα γίνει η πληρωμή

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση, που υπογράφουν ο υφυπουργός Οικονομικών Α. Βεσυρόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Γεωργαντάς και ο διοικητής της ΑΑΔΕ  Γ. Πιτσιλής, οι δικαιούχοι της επιστροφής ΕΦΚ είναι όσοι έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων το γνωστό ΜΑΑΕ από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Οκτωβρίου 2022.

Η ΚΥΑ αναφέρει ότι:

Δικαιούχοι επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία, είναι τα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν υποβάλλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για τα έτη 2021 και 2022, έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως και την 30η Οκτωβρίου 2022 και τους έχει αποδοθεί η ιδιότητα του «επαγγελματία αγρότη» ή του «επαγγελματία αγρότη ως νεοεισερχόμενου στον αγροτικό τομέα»

Να υπενθυμίσουμε ότι  αρχική απόφαση όριζε πως δικαιούχοι του ΕΦΚ στο πετρέλαιο είναι όσοι έχουν εγγραφεί στο (ΜΑΑΕ) από 1/1/22 έως και την 15/7/22.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Πληρωμή

Η καταβολή αναμένεται να γίνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών. Να σημειωθεί εδώ ότι επειδή η πληρωμή θα γίνει από το Υπουργείο Οικονομικών , τα λεφτά θα κατατεθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς που είναι δηλωμένοι στις φορολογικές δηλώσεις των αγροτών στο λεγόμενο μητρώο της ΑΑΔΕ και όχι στο ΟΣΔΕ εκτός και αν συμπίπτουν.

Του Ντίνου Μακά

Διαβάστε παλιότερη σχετική ανάρτηση:
Αγροτικό πετρέλαιο: ποιο το ποσό επιστροφής, ποιοι οι δικαιούχοι, πότε πληρώνεται, βγήκε το ΦΕΚ | Agroekfrasi

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ