Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Πληρώνονται οι επιδοτήσεις των αγροτών

Τελικά 21.30 ακόμα δεν πληρώθηκαν οι επιδοτήσεις των αγροτών δυστυχώς, σκωτσέζικο ντους αποδείχθηκε σήμερα, μέχρι και τώρα που γράφονται αυτά ,το θέμα της πληρωμής μένει ανοιχτό.

Το διάστημα πάντως μετά τις 18.00 απόγευμα Τετάρτης το σύστημα web-banking της τράπεζας Πειραιώς έχει “κρασάρει” δείγμα του τρομερού ενδιαφέροντος των αγροτών αυτήν την στιγμή. Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί ότι το απόγευμα σήμερα πληρώθηκε το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, πέρα από τα λιπάσματα. Δηλ κατατέθηκαν τα 60 εκατ.ευρώ των ενισχύσεων για την αγορά λιπασμάτων. Να σημειωθεί ότι τα λιπάσματα και οι επιδοτήσεις θα φανούν σε όσους έχουν τραπεζικό λογαριασμό στην τράπεζα Πειραιώς, ενώ στους υπόλοιπους θα φανούν τις επόμενες ημέρες, που είναι συνήθως ο λογαριασμό του ΟΣΔΕ. Από την άλλη το πετρέλαιο φαίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλωθεί στην ΑΑΔΕ και στο Υπ.Οικ.

Η συντακτική ομάδα του agroekfrasi.gr

Νωρίτερα το agroekfrasi.gr έγραφε:

Όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή εκπομπή “Θεσσαλική Γη”, σήμερα Τετάρτη 21/12/2022 αργά το απόγευμα, σύμφωνα με πηγές του υπουργού κ. Γιώργου Γεωργαντά, θα καταβληθεί η εξόφληση (30%) της Βασικής Ενίσχυσης, το Πρασίνισμα και η ενίσχυση των Γεωργών Νεαρής Ηλικίας καθώς και η έκτακτη ενίσχυση για τα λιπάσματα.

Ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί, ότι, υπάρχει πιθανότητα, η σημερινή πληρωμή να μην είναι στο 100%, πράγμα το οποίο σημαίνει, ότι μπορεί να υπάρχει «ουρά», δηλαδή, ένα μικρό ποσοστό να μην πληρωθεί σήμερα και να μετατεθεί για το 2023.

Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, όπως και η εξισωτική αποζημίωση.

Αναφορικά με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων (89 εκ. ευρώ), για τις ζωοτροφές, αυτή μετατίθεται για το επόμενο έτος.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ