Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Περιφέρεια Θεσσαλίας : αυξάνει το ποσοστό επιδότησης στην αγροδιατροφή

 Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας ενισχύει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων του Αγροδιατροφικού Τομέα

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκε η αύξηση του ποσοστού επιχορήγησης της περιφέρειας Θεσσαλίας σε δράσεις προώθησης του αγροδιατροφικού τομέα ώστε να ανέρθει στο 40% και σε συνεργασία με τα επιμελητήρια να καλύπτει τελικά το 80% της συνολικής δαπάνης των εταιρειών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Αγροτικής Οικονομίας  κ. Τσέτσιλας που κατά το πρώτο τρίμηνο της νέας περιφερειακής αρχής επιφορτίστηκε με την παρακολούθηση  και υλοποίηση του προγράμματος εξωστρέφειας της αγροδιατροφής της Περιφέρειας τόνισε ότι με αυτή την υποστήριξη θα μπορέσουν ακόμα και μικρότερου μεγέθους εταιρείες να συμμετέχουν σε δράσεις όπως οι διεθνείς εκθέσεις όπου το κόστος των περιπτέρων είναι πολύ υψηλό. Δίνεται η ευκαιρία τα Θεσσαλικά προϊόντα να φθάσουν σε περισσότερες αγορές και οι εταιρείες της περιοχής να ισχυροποιήσουν το brand τους, να δικτυωθούν με ισχυρούς παράγοντες και να βελτιώσουν εντέλει τις εξαγωγικές τους δυνατότητες. Επιπλέον με την αύξηση της επιχορήγησης θα υπάρχει η δυνατότητα οι συμμετέχοντες σε εκθέσεις να έχουν καλύτερες και περισσότερες παροχές, μεγαλύτερα περίπτερα, διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων προώθησης όπως B2B συναντήσεις, γιορτές γευσιγνωσίας κ.α..

Σε μια εποχή όπου τα προβλήματα που δημιούργησαν οι πρόσφατες καταστροφές τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε ολόκληρη την πρωτογενή παραγωγή της Περιφέρειας απαιτούν άμεση ανακούφιση και γρήγορη επάνοδο στην ομαλότητα, ο περιφερειάρχης  κ. Κουρέτας βάζει ως προτεραιότητα και πολιτικές αναπτυξιακές όπως την ίδρυση της   οδιατροφικής σύμπραξης, την προκήρυξη προγραμμάτων στήριξης της έξυπνης επιχειρηματικότητας (RIS3) στον αγροδιατροφικό τομέα, την αύξηση της επιχορήγησης των εταιρειών για δράσεις εξωστρέφειας. Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες και αρκετές ακόμα που σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα έχουν σαν στόχο η πρωτογενής παραγωγή, το «δυνατό χαρτί» της περιφέρειας, να αποκτήσει την δυναμική που πρέπει και να δώσει ώθηση στο σύνολο της οικονομίας της περιοχής.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ