Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Λάρισα: Βγήκε η πρώτη μπύρα με κάστανο

Λάρισα: Kαι ιδού η πρώτη μπύρα με κάστανο

Αυτή η μπύρα με το κεχριμπαρένιο χρώμα και το κάστανο Μελιβοίας, είναι το νέο προϊόν της συνεργασίας των ντόπιων καστανοπαραγωγών με Λαρισαίους ζυθοποιούς.

Όπως ανέφερε στη διάρκεια παρουσίασης της Loches στους δημοσιογράφους, ο Γιώργος Πέτρου, ιδιοκτήτης της ζυθοποιίας Πηνειού, χρησιμοποιήθηκε καστανάλευρο από τα κάστανα των περιβολιών της Μελιβοίας Αγιάς, έβρασε με μπύρα και της έδωσε μια ξεχωριστή, υπέροχη γεύση.

Μπύρα με κάστανο παράγεται κυρίως στη Γαλλία και την Ισπανία, όμως στην Ελλάδα, εκτός από μια προσπάθεια σε παλαιότερα έτη, είναι η πρώτη στο είδος της.
Η Loches μέσα στον Φεβρουάριο θα κυκλοφορήσει στην αγορά. Θα σερβίρετε σε όλα τα ανατολικά παράλια της Αγιάς, στη Λάρισα και όλη τη Θεσσαλία, αλλά θα διατίθεται και σε σούπερ μάρκετ και κάβες, όπως και online οπουδήποτε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Λάρισα: Βγήκε η πρώτη μπύρα με κάστανο

Πηγή: ertnews.gr

Tο agroekfrasi.gr νωρίτερα έγραψε:

Παρουσιάζεται η μπύρα με γεύση κάστανο Μελιβοίας στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Πηνειού

Η Ζυθοποιία Πηνειού και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μελιβοίας ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν μία από τις ελάχιστες προσπάθειες στην Ελλάδα, μπύρας με (γεύση) κάστανο.

Η παρουσίαση θα γίνει την Τρίτη 31 Ιανουαρίου στη 1:30μμ στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Πηνειού 7ο χλμ Επ. Οδού, Λαρισας – Συκουρίου.

Στην πραγματικότητα θα εγκαινιάσει μια νέα εποχή τόσο για τον κόσμο της μπύρας, όσο και για το εμβληματικό προϊόν της Μελιβοίας το κάστανο.

Μετά από μήνες ερευνών και συνεργασίας ανάμεσα σε τοπικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς, το νέο προϊόν αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά παρουσιάζοντας μια νέα γαστρονομική πρόκληση, αλλά και νέους δρόμους τόσο στη γεύση, όσο και την τοπική επιχειρηματικότητα.

Πρόκειται για ένα παράδειγμα υποδειγματικής συνεργασίας και ανάδειξης των τοπικών προϊόντων που θα ταξιδέψει το κάστανο σε όλα τα μήκη και τα  πλάτη του κόσμου.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ