Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Παρέμβαση Μιχάλη Σάλλα για τον αγροτικό τομέα- καμπάνακι για την συρρίκνωσή του

Ο γνωστός τραπεζίτης Μιχάλης Σάλλας σε κυριακάτικο του άρθρο στην «Καθημερινή της Κυριακής» αναφέρεται μέσα σε άλλα και για τον αγροτικό τομέα.

Ο κ. Σάλλας κρούει το καμπανάκι για τη συρρίκνωση  του αγροτικού τομέα που αποτελεί  εξαιρετικά επικίνδυνη υπόθεση για την επιβίωση της χώρας και τον ρόλο της σε επίπεδο ευρωπαϊκό, την ίδια στιγμή που τα μοναδικά γεωφυσικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας μπορούν να την καταστήσουν τον βιολογικό κήπο της Ευρώπης.

“Δεν μπορεί να είμαστε τουριστική χώρα χωρίς η μεσογειακή διατροφή να είναι κυρίαρχη ενώ θα έπρεπε να θεσπιστούν ακόμη και κίνητρα τραπεζικών διευκολύνσεων στις τουριστικές επιχειρήσεις και στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, με στόχο οι προσφερόμενες υπηρεσίες τους να περιλαμβάνουν όσο το δυνατό περισσότερο ελληνικά προϊόντα”.

Προτείνει παραγωγικές συμπράξεις και  σύγχρονες μεθόδους παραγωγής όπως επίσης και τη δημιουργία ενός σύγχρονου χρηματιστηρίου αγροτικών προϊόντων, κα.

*Ο Μιχάλης Σάλλας υπήρξε τραπεζίτης πολλά χρόνια πρόεδρος του ομίλου της Πειραιώς, μέτοχος στην Παγκρήτια Τράπεζα και έχει το fund Lyktos Participations

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ