Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης 31/10

Ισχυρό μήνυμα για τη διαχρονικήαξία της αποταμίευσης και της συνετής διαχείρισης πόρων ως στάση ζωής για την εξασφάλιση συλλογικής ευημερίας στέλνει και φέτος η Eurobank με την ευκαιρία της 31ης Οκτωβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, κ. Γεώργιος Ζανιάς, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας του Ομίλου Eurobank, κ. Μιχάλη Βλασταράκη και τους Διευθυντές,Περιφερειακής Αγοράς καταστημάτων Νίκαιας, Κερατσινίου & Κορυδαλλού και καταστήματος της Τράπεζας στη Νίκαια, κ.κ. Χρήστο Ντότσικα και Γιώργο Τραϊτοράκη,αντίστοιχα, επισκέφθηκαν το 1οΔημοτικό Σχολείο Νίκαιας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Γ. Ζανιάς είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους μαθητές για τη σημασία της αποταμίευσης ως μια αντίληψη οικονομικής διαχείρισης αλλά και διαχείρισης πολύτιμων πόρωνστη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο. Ευχαρίστησε, δε, τα παιδιά, τα οποία, τιμώντας την ημέρα, είχαν προετοιμάσει και παρουσίασανθεατρική παράσταση με θέμα «Η αποταμίευση κάνει καλό», σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Διευθυντή του σχολείου, κ. Ηλία Σελίμη.

Ο κ. Γεώργιος Ζανιάς, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, δήλωσε: «Στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν πολλοί συμπολίτες μας, εν μέσω νέων ισχυρών πιέσεων στην οικονομία, παραδοσιακές αξίες όπως η αποταμίευση, με τη γενικότερη έννοια του εξοικονομούμε ευρύτερα πόρους και προβλέπουμε σήμερα για να αντιμετωπίσουμε καλύτερα το αύριο, πρέπει να είναι τρόπος ζωής και συλλογική ευθύνη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Eurobank, επιδιώκοντας διαχρονικά να εφαρμόζει υπεύθυνες πρακτικές, με ιδιαίτερη ευαισθησία ειδικά προς τις νεότερες γενιές, τιμά κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης, υλοποιώντας δράσεις ώστε να βρίσκεται ΜΠΡΟΣΤΑ σε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.».

Στο πλαίσιο των δράσεων που αναλαμβάνει για την προώθηση της έννοιας της αποταμίευσης και την ενίσχυση του δημοσίου διαλόγου για πολιτικές που την υποστηρίζουν, η Eurobank φέτος αναλαμβάνει μια σημαντική πρωτοβουλία,αναθέτοντας την εκπόνηση επιστημονικής μελέτης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Η έρευνα αυτή, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν εντός του 2023, θα εστιάσει στην αποταμιευτική συμπεριφορά των ελληνικών νοικοκυριών και θα προτείνει πολιτικές για την ενθάρρυνση της αποταμίευσης.

  O Όμιλος Eurobank, μετά την απορρόφηση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου το 2013, έχει ενσωματώσει στα τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες, μια ισχυρή παράδοση αποταμίευσης εκατό και πλέον ετών, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα αποταμιευτικών επιλογών, όπως είναι οι καταθετικοί λογαριασμοί Αποταμιεύω και Μεγαλώνω.   Ειδικότερα,το Μεγαλώνω έχει επί δεκαετίες συσχετιστεί με την αποταμίευση της ελληνικής οικογένειας για τα παιδιά και τη νέα γενιά, και πρόσφατα συνδέθηκε και με την πρωτοβουλία της Τράπεζας για το δημογραφικό, ως αποταμιευτική επιλογή με προνομιακούς όρους για τους νέους γονείς των ανατολικών συνόρων της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως διαχρονικά η Eurobankστηρίζει με πλήθος δράσεων και πρωτοβουλιών τον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας και επιδιώκει να βρίσκεται έμπρακτα δίπλα σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, αξιοποιώντας το πλούσιο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί. Είναι ενδεικτικό ότι στο 1oΔημοτικό Σχολείο Νίκαιας που επισκέφθηκε σήμερα, η Τράπεζα,έχει συμβάλει ουσιαστικά με την κάλυψη λειτουργικών εξόδων για τα έτη 2018 και 2019.Μεταξύ άλλων, τα τελευταία χρόνια έχει καλύψει επίσης έξοδα διαμόρφωσης και συντήρησης χώρων, όπως, π.χ. βιβλιοθηκών και γηπέδων σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα και έχει προσφέρει ηλεκτρονικούς υπολογιστές και tabletsγια τις ανάγκες σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών, ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα υλοποιεί τα τελευταία 20 χρόνια το Πρόγραμμα ΜΠΡΟΣΤΑ για την παιδεία, βραβεύοντας κάθε χρόνο τον πρώτο ή την πρώτη -σε βαθμολογία στις πανελλαδικές εξετάσεις, με αριθμό μορίων από 18.000 και άνω-αριστούχο απόφοιτο κάθε Λυκείου της χώρας, έχοντας ως τώρα βραβεύσει περισσότερους από20.000 αριστούχους απ’ όλη την Ελλάδα._

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ