Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Πήρε ΦΕΚ η ΚΥΑ λιπασμάτων μέχρι 15 Δεκεμβρίου 2022!

Με προσωρινή ισχύ στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τα Εθνικά Λιπάσματα. Με την παρούσα απόφαση Αριθμ. 1629/275472 ΦEK 4979/23-9-2022 καθορίζονται οι απαιτήσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν τα λιπάσματα που θα φέρουν τη σήμανση «λίπασμα παλαιών προδιαγραφών», τα οποία παράγονται ή και κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, έως 15/12/2022 το αργότερο. Η παρούσα απόφαση δεν εφαρμόζεται για απλά ή σύνθετα στερεά λιπάσματα νιτρικού αμμωνίου υψηλής περιεκτικότητας σε άζωτο.

Όπως αναφέρει η ΚΥΑ, η κυκλοφορία για τα ανόργανα λιπάσματα παλαιών προδιαγραφών επιτρέπεται, χωρίς επιμέρους αδειοδότηση από την Τεχνική Γνωμοδοτική Επιτροπή Λιπασμάτων (ΤΕΓΕΛ).

Μάλιστα σε τηλεφωνική επικοινωνία με το agroekfrasi.gr σήμερα Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΠΕΛ κ. Δημήτριος Ρουσσέας εξέφρασε την ικανοποίηση που βγήκε το ΦΕΚ , αλλά από την άλλη το χρονικό διάστημα μέχρι 15/12 προκαλεί εύλογες απορίες.

Η ουσία πάντως είναι ότι ο ΣΠΕΛ με την φασαρία και το ντόρο που έκανε, αν μη τι άλλο τα κατάφερε, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να “φωνάξεις” για τα αυτονόητα. Από την άλλη όμως δείχνει πως το ΥΠΑΑΤ φέρεται με προχειρότητα σε κάποιους τομείς που είναι πολύ σημαντικοί όπως ο τομέας των λιπασμάτων και ο ρόλος τους στον πρωτογενή τομέα.

Δείτε το ΦΕΚ:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Του Ντίνου Μακά

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ