Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Πήραν παράταση τα βιολογικά μέχρι 4/4

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι αιτήσεις του Μέτρου 11 παρατείνονται μέχρι τη Δευτέρα 04/04/2022
Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΜΕΤΡΟ 11

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

  • Oι αιτούντες μελισσοκόμοι για το Μέτρο 11 που κατά την υποβολή της αίτησής τους εμφανίζεται το εύρημα “μη ενεργός γεωργός” καλούνται να οριστικοποιούν την αίτησή τους.
  • Καλούνται επίσης οι μελισσοκόμοι που δεν έχουν υποβάλει μέχρι στιγμής αίτηση για το Μέτρο 11 να προχωρήσουν στην υποβολή αίτησης στήριξης και σε πιθανό εύρημα “μη ενεργός γεωργός ” να οριστικοποιούν την αίτησή τους.
  • Η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της πρόσκλησης 189/22614/27-01-2022 για συμμετοχή στο Μέτρο 11 ‘’Βιολογική Γεωργία’’ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 4 Απριλίου (4/4/2022) και ώρα 23:59:59.

http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/biologikgeorgiaktinotrofia/4259-biologi-kalliergies11

Εντωμεταξύ είχε προηγηθεί το αίτημα του ΓΕΩΤΕΕ για παράταση:

ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ 11 «ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ»

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά, ζητά την παράταση της προθεσμίας υποβολής φακέλων υποψηφιότητας για ένταξη στο Μέτρο 11 «Βιολογική Γεωργία» του Π.Α.Α. 2014 – 2020. Πιο συγκεκριμένα, το έγγραφο του Επιμελητηρίου έχει ως εξής:
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. έγινε αποδέκτης αναφορών από πολλούς Γεωπόνους μελετητές-μέλη του Επιμελητηρίου μας, σχετικά με σοβαρά προβλήματα στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο Μέτρο 11 «Βιολογική Γεωργία» του Π.Α.Α. 2014 – 2020, η προθεσμία τη οποίας λήγει σήμερα, 31 Μαρτίου 2022.

Μεταξύ των προβλημάτων αυτών, σημειώνουμε:

α) την ύπαρξη συχνών δυσλειτουργιών και διακοπών που εμφανίζει το σχετικό Πληροφοριακό Σύστημα από την έναρξη λειτουργίας του μέχρι και σήμερα, γεγονός που καθιστά ιδιαιτέρως δυσχερή την καταχώρηση των δεδομένων και την οριστικοποίηση των αιτήσεων,

β) τις καθυστερήσεις που οφείλονται στην ανάγκη επανα-οριστικοποίησης αιτήσεων που έχουν ήδη υποβληθεί, μετά από πρόσφατες μεταβολές του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου (π.χ. βιολογικές ζωοτροφές) οι οποίες επιβάλλουν την απο-οριστικοποίηση και διόρθωσή τους

γ) την ανάγκη επίλυσης ζητημάτων που αφορούν ορισμένες κατηγορίες υποψηφίων (π.χ. μελισσοκόμοι). Με βάση τα ανωτέρω και λαμβάνοντας υπόψη το ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει οι Έλληνες αγρότες για την ένταξή τους στο Μέτρο 11 «Βιολογική Γεωργία», θεωρούμε πως είναι επιβεβλημένη η παράταση υποβολής των σχετικών αιτήσεων, για ένα εύλογο χρονικό διάστημα δύο – τριών εβδομάδων, προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματική αντιμετώπιση των υφιστάμενων προβλημάτων, αλλά και, κυρίως, η ομαλή υλοποίηση του Μέτρου. Ευελπιστώντας στις άμεσες ενέργειές σας στην κατεύθυνση αυτή, παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε σχετική πληροφορία και συνεργασία.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Σπυρίδων Αν. Μάμαλης

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ